Архива вести
                   
13. јун 2014.

РОМИ ВЕРУЈУ ДА ИХ ПОЛИЦИЈА НЕ ВИДИ КАО ГРАЂАНЕ

Пројекат  Центра за истраживање јавних политика „Ромкиње и Роми  и реформа сектора безбедности” је изведен у шест градова и општина у Србији, који укључују Ниш, Врање, Бујановац, Крагујевац, Суботицу и Земун.

13. јун 2014.

ПОДРШКА РАЗВОЈУ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ

Регионална привредна комора Лесковац је у сарадњи са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) реализовала презентацију  Програма “Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији”. Програм финансира Европска Унија, а спроводи  ЕБРД Small Business Support у сарадњи са Министарством привреде Републике Србије.

12. јун 2014.

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ НА САСТАНКУ СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА ЈАБЛАНИЧКОГ И ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, разговарао је јуче у великој сали лесковачке градске скупштине са директорима основних школа из Јабланичког и Пчињског округа о припреми и реализацији мале матуре. Мишљење министра Вербића, као и надлежних у области образовања, је да је све спремно за полагање завршног испита и да би он требало да протекне у најбољем реду.

10. јун 2014.

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Чланови стручне службе Заштитника грађана су недавно боравили у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа где су примали притужбе грађана ове три општине на незаконит и неправилан рад органа управе. Том приликом они су обавестили грађане ове три општине да своје притужбе  могу слати Заштитнику грађана и поштом.

9. јун 2014.

ДО 11. ЈУЛА ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ КРОЗ ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНЕ ФИНАНСИЈСКЕ ПОМОЋИ У 2014. ГОДИНИ

Микро, мала и средња предузећа у власништву и управи жена, као и предузетници чији су оснивачи жене, имају прилику да добију бесповратна средстава у износу од 50 000,00 до 300 000,00 динара.

Рок за подношење пријава је 11. јул 2014. године.

6. јун 2014.

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ ЗА 2014 ГОДИНУ

Комисија за доделу средстава из буџета општине Бујановац за 2014. годину расписала је конкурс за доделу средстава  за  имплементацију пројеката који су од интереса за локалну заједницу.

5. јун 2014.

МЕДВЕЂА НА ПРВОМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ОПШТЕ КУЛТУРЕ У ГРЧКОЈ

На позив СО Платамон из Грчке, културно уметничко друштво „Медвеђа“ из Медвеђе је учествовало од 30. до 31. маја на Првом међународном фестивалу опште културе у Платамону.

5. јун 2014.

„НАШЕ МАЛО ЗА ДРУГЕ ЈЕ ВЕЛИКО“

У спортском центру „Младост“у Бујановцу одржан је једнодневни хуманитарни турнир у малом фудбалу са циљем да се прикупљена средства уплате на жиро-рачун угроженима од поплава у Србији.

3. јун 2014.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА У ПРЕШЕВУ

Прешево – У Прешеву је у недељу низом свечаности које су биле посвећене деци  обележен  1. јун  Међународни дан детета. Према писању портала Presheva. com ,у центру пажње била су и деца са инвалидитетом. У центру Прешева се окупило стотинак деце. 

3. јун 2014.

УСАИД И НАРР ПРОДУЖИЛИ РОК ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ОМЛАДИНСКОМ И ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ ДО 6. ЈУНА

Услед неприлика које су задесиле нашу земљу, рок за пријаву за учешће у Програму обуке за започињање бизниса и доделу бесповратних средстава у области омладинског и женског предузетништва продужен је до 6. јуна 2014. године, објављено је на сајту Националне агенције за регионални развој (НАРР).

«Претходна страна   Следећа страна»