Архива вести
                   

ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА ШКОЛЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

26. јун 2014.

Полазницима Школе српског језика за младе из албанске заједнице из општина Бујановац и Прешево уручене су дипломе у просторијама дома културе Вук Караџић у Бујановцу. Полазницима из две општине дипломе су уручили председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа професор Зоран Станковић, начелник за друштвене делатности општине Бујановац Бајрам Фејзулаху, члан Националног савета Албанаца Кујтим Исмаили, професорка српског језика  Милица Ђорђевић и асистенткиња професорке српског језика Нермине Алиу-Адеми.

Приликом доделе диплома, професор Станковић је охрабрио младе из албанске заједнице да наставе да усавршавају знање које су стекли и додао да ће Влада Републике Србије и Координационо тело уложити напоре како би се младима са овог подручја омогућила и осигурала боља будућност. У периоду од октобра 2013. до маја 2014. године млади из Бујановца и Прешева ревносно су похађали часове српског јези које је за њих организовала Служба Координационог тела уз подршку амбасаде Велике Британије. 

Током седам месеци своје знање су показали на тестовима, причему је последњи организован у мају ове године, а на основу чега су додељене дипломе које сведоче о њиховом нивоу познавања српског језика. Након завршетка Школе српског језика, млади Албанци из Прешева и Бујановца могу лакше искористити могућности које им се пружају, а за које им је неопходно знање српског језика.

Ово је друга година да Служба Координационог тела организује бесплатну Школу српског језика уз подршку амбасаде Велике Британије.

Извор : Координационо тело