Архива вести
                   

МОСТ КОД БУЈАНОВЦА ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

23. јун 2014.

Због оштећења, крајем маја, мост на реци Јужна Морава код Бујановца затворен је за саобраћај. Због тога мештани десетак села користе алтернативне, дуже путеве. Локална самоуправа каже да ће се мост рушити, јер је на траси Коридора 10.

Мост који повезује Бујановац са појединим селима, због оштећења и даље забрањен за саобраћај.

Поткопала је река Јужна Морава носаче моста, конструкција је попустила. Мост је на више места оштећен, а отпао је и део ограде. Није безбедан за саобраћај, а мештани прелазе најчешће пешке или бициклима.

"Не плашим се, нисам тежак човек па да падне мост од мене", каже Стојан Ђорић.

"Морали смо да купимо моторе и бицикле да прелазимо мост, да не идемо дужим путем", каже Драган Ристић из Жужељице код Бујановца.

Нанета је земља и тиме прелаз преко моста онемогућен за аутомобиле и аутобусе. Мештани десетак села користе алтернативне путеве, дужине од два до осам километара.

"Пут није добар требало би да се поправи што пре. Мост је саграђен пре више од 50 година и од тада једном саниран", каже Зоран Димитријевић из Бујановца.

Поткопавање и оштећење је последица и недозвољене експлоатације песка из реке.

"Највећи кривци за оштећење моста су они који граде путеве", каже Драгољуб Митић из Љиљанца код Бујановца.

За реконструкцију моста потребно је 80 милиона динара. У локалној самоуправи кажу да средства за то нема. Мост ће ионако бити порушен, јер је на траси Коридора 10.

Нови мост ће бити саграђен тек када се градуи деоница ауто-пута Српска Кућа- Левосоје, дуга осам километара.

ИЗВОР: РТС