Архива вести
                   

ОМЛАДИНСКА ПОЛИТИКА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

15. октобар 2014.

Врање/Лесковац – У организацији Удружења „Генератор”, Канцеларије за младе из Врања и Народног Парламента из Лесковца, у скупштској сали града Врања одржан је округли сто на коме је представљена Национална стратегија за младе за период од 2015. до 2025. године и припадајући Акциони план за период од 2015. до 2018. године.  

У име Града Врања, добродошлицу најзначајнијим актерима омладинске политке на југу Србије пожелео је заменик градоначелника Драгољуб Стевановић, који је истакао да локална самоуправа  издваја значајна средства за младе, пре свега у области образовања, спорта, као и кроз подршку установама које реализују пројекте за унапређење положаја младих. 

О важним стратешким документима омладинске политике говорили су представници Министарства омладине и спорта, који су истакли да визија саме Стратегије претпоставља младе као активне учеснике јавног живота, који стварају боље услове за укупан развој друштва. На округлом столу је било речи и о стратешким циљевима Националне стратегије и унапређењу капацитета за самозапошљавање младих у Србији. Ово је десети скуп оваквог типа, који је био отворен за све предлоге који се могу наћи у коначној верзији нацрта.

Извор: Југмедиа и Координационо тело