Архива вести
                   

ЏЕЗ КОНЦЕРТ У БУЈАНОВЦУ

20. октобар 2014.

Бујановац – У оквиру завршних активности пројекта “Џез – Мултикултурални израз”, у сали Дома културе “Вук Караџић” у Бујановцу одржан је концерт Омладинског џез оркестра југа Србије.  

Пројакат реализују Нишвил фондација,  Музичка школа Ниш и Музичка школа „Станислав Бинички” из Лесковца, а покровитељ пројекта је Делегација ЕУ у Србији, уз подршку Министарства омладине и спорта и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Србије.

Око педесет младих музичара српске, ромске, албанске и бугарске националности веома успешно се представило у мултинационалном Бујановцу, а аплаузи Омладинском џез оркестру потврдили су оправданост пројекта, али и чињеницу да за овакве концерте постоји велико интересовање, поготово у срединама у којима су овакви културни садржаји веома ретки.

Двочасовни програм обухватио је мини концерте музичких састава из градова који су укључени у пројекат, а то су Ниш, Лесковац, Владичин Хан, Босилеград, Врање и Бујановац. Затим је уследио заједнички наступ свих учесника пројекта, током кога су изведене следеће три композиције:“Watermelon Man”, “When the Saints Go Marchinin’in” и “Nisville Jubilation”.  

 Извор: Југмедиа и Координационо тело