Архива вести
                   

ПОСЛАНИЦИ ОБИШЛИ БАЗУ „ЈУГ“ КОД БУЈАНОВЦА

17. октобар 2014.

Чланови Oдбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије обишли су припаднике Војске Србије у бази „Југ“ и у разговору са њима позитвно су оценили висок ниво професионалности и посвећености обављању задатака и остваривању циљева у оквиру визије и мисије те базе.

Посебно су истакли, како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, све значајније укључивање жена у Војску Србије и безбедносни систем уопште.

Ова посета планирана је као једна од активности у склопу надзорне функције скупштине над Војском Србије и системом одбране у целини. Члановима oдбора презентоване су обавезе и задаци Четврте бригаде Копнене војске и активности на изградњи базе „Југ“ у регионални центар за обуку јединица за учешће у мировним операцијма и центар Партнерства за мир.

Чланови одбора који су посетили базу истакли су да је, осим изградње оптималног законодавног оквира, од изузетног значаја непосредно упознавање са условима живота и рада у јединицама Војске Србије.

Током посете, чланови одбора су обишли објекте базе „Југ“, као и полигон за тактичку обуку „Боровац“, где се јединица Војске Србије припрема за учешће у мировној мисији Уједињених нација у Либану.

У делегацији одбора били су посланици Марија Обрадовић, председник одбора Марко Ђуришић, Милош Тошанић, Драган Шутановац и Ненад Николић, чланови одбора, као и Дубравка Филиповски, Стефана Миладиновић и Александар Јаблановић, заменици чланова одбора.

Делегацију одбора дочекали су генерал мајор Славољуб Јанићијевић, заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије, пуковник Зоран Насковић, заменик команданта Четврте бригаде Копнене војске и потпуковник Будимир Пешић, заменик команданта 41. пешадијског батаљона Четврте бригаде Копнене Војске.

Извор: Танјуг и Координационо тело