Архива вести
                   
15. октобар 2014.

ТАКМИЧЕЊЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

Лесковац – 100 ученика из 21 средње школе југоисточне Србије учествује данас у Лесковцу на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов”.  

Такмиче се ученици из Алексинца, Књажевца, Куршумлије, Лесковца, Медвеђе, Ниша, Пирота, Прокупља, Власотинца, Вучја и Зајечара, којима ће бити постављен „изазов”, односно задатак,  који представља реалан пословни проблем.

15. октобар 2014.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ ДУГОВАЊА ЗА СТРУЈУ

Врање - Рок за плаћање дуговања за струју продужен је са са 15 на 30 дана, што је у складу са новим Законом о заштити потрошача, саопштило је Привредно друштво за дистрибуцију електричне енергије „Југоисток" Ниш .

14. октобар 2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ КОНКУРСА СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ЗА ПЕРИОД ШКОЛСКЕ 2014/2015 ГОДИНЕ

Koнкурс Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период школске 2014/2015 године, објављен дана 02. октобра 2014. године у листу Политика, мења се у следећем:

14. октобар 2014.

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈЕ ИНВЕСТИЦИЈАМА У ПРИМАРНУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ

Лесковац - Као вид подршке регистрованим пољопривредним произвођачима, Министарство пољопривреде и заштите животне средине донело је Правилник о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.

14. октобар 2014.

ПОДРШКА МАЛИМ И СРЕДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

На основу конкурса за субвенције приватним предузећима Служба Координационог тела је у протекле две године са 100 милиона динара бесповратних средстава помогла развој и отварање нових радних места у 37 предузећа из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа. 

13. октобар 2014.

ПОЧИЊЕ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА КАЛЕНДАР ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕСА ЗА 2015. ГОДИНУ

У петак, 10. октобра је за ученике и ученице средњих школа и гимназија у 34 општине југоисточне и југозападне Србије почео ликовни конкурс за новогодишњи календар програма Европски ПРОГРЕС.  Тема конкурса је „Упознај Европу“.

13. октобар 2014.

„ПЛАВИ ЈЕЗИК“РЕГИСТРОВАН У ОКО 300 СЛУЧАЈЕВА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање - Према подацима Ветеринарске станице у Врању, сточна болест „плави језик“ регистрована је и у Пчињском округу, и то у око 300 случајева.

„Према нашим подацима, евидентирано је око 300 оболелих оваца и нешто мање говеда. Када износим ове податке, наглашавам да је реч о случајевима где постоји лабораторијска потврда болести“, рекао је ветеринар Дејан Тричковић.

13. октобар 2014.

НИШВИЛ – ЕВРОПСКО ЛИЦЕ СРБИЈЕ: САРАДЊА СА МЛАДИМА ИЗ БУЈАНОВЦА

Нишвил је један од најпознатијих и најпосећенијих џез фестивала у региону на којем гостују познати светски музичари и који окупља публику из различитих земаља. Фестивал се сваке године одржава на нишкој тврђави а поред музичког програма, део фестивала су и радионице и разговори на којима учествују учесници главног програма и сви који желе да науче више о џезу. 

10. октобар 2014.

ПРЕДУЗЕТНИЦЕ ДОПРИНОСЕ РАЗВОЈУ ЕКОНОМСКЕ ПОЛИТИКЕ

Бујановац - Удружење пословних жена Бујановца и Удружење пословних жена Србије одржали су у Дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу округли сто на тему „Предузетнице доприносе развоју економске политике у новом  политичком контексту“.

10. октобар 2014.

МЛАДИ У БУЈАНОВАЧКОМ АМЕРИЧКОМ КУТКУ

Бујановац - Око тридесет младих из Бујановца је у просторијама бујановачког Америчког кутка разговарало са Друом Гиблином, аташеом за културу Америчке амбасаде у Србији, о покретању сопственог бизниса и о препрекама које се налазе на путу од идеје о пословном подухвату до њене  реализације.

«Претходна страна   Следећа страна»