Архива вести
                   

ЛАЗАРЕВАЧКО-ПРЕШЕВСКИ ШВЕРЦ ДРОГЕ

23. jануар 2014.

Београд-Прешево - Београдска полиција, у сарадњи са припадницима полиције из Лазаревца, након вишемесечног оперативног рада, ухапсила је Ђ. Ј. (1984) из Лазаревца и Ћ. Т. (1973) из Прешева, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Осумњичени Ђ. Ј. је од осумњиченог Ћ. Т. у Нишу узео узорке хероина у циљу утврђивања квалитета. Након што је потврдио чистоћу хероина, Ђ. Ј. је наручио хероин и смесу парацетамола и кофеина у износу од 35.000 евра, у намери да их даље прода преко своје мреже препродаваца на територији града Београда  и општине Лазаревац.

Према постигнутом договору,  примопредаја опојне дроге извршена је у Нишу на наплатној рампи „Наис“, након чега је Ђ. Ј. својим аутом кренуо за Београд. Припадници Полицијске управе за град Београд су на аутопуту Београд-Ниш, на наплатној рампи, ухапсили Ђ. Ј. и испод седишта пронашли 2 килограма хероина  и килограм парацетамола и кофеина.

У Врању је ухапшен  Ћ. Т.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Извор: Југпрес и Координационо тело