Архива вести
                   

НОВИ КОРИСНИЦИ ДОНАЦИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „СТВАРАНЈЕ НОВИХ МОГУЋНОСТИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ“

22. jануар 2014.

Крајем децембра 2013. године, у сали Скупштине општине Врање потписан је 31 уговор о донацији у оквиру пројекта „Стварање нових могућности за запошљавање у јужној Србији“. Пројекат се финансира средствима „Fondation Caritas Luxembourg“  и града Врања. Пројекат који реализује организација ХЕЛП од јуна 2013. до краја децембра 2014. године, се заснива се на економској и едукативној подршци локалном одрживом развоју у у Врању и Бујановцу.

Овим пројектом је омогућено самозапошљавање 31 припадника социјално угроженог становништва из Врања и Бујановца, који ће са добијеном опремом започети 14 услужних и 17 занатских делатности. 

Посебна пажња је посвећена угроженим категоријама становништва: младима, незапосленима, самохраним родитељима, особама са инвалидитетом и ромској популацији. Међу корисницима донација  налази се 10 жена и 21 мушкарац, док су 19 корисника млађи од 35 година, а међу њима је и 11 корисника ромске националности.

Потписивању уговора о донацији између корисника и организације ХЕЛП присуствовали су градоначелник града Врања Зоран Антић,  Шеф мисије „Fondation Caritas Luxembourg“ у Србији Предраг Ранић, помоћник градоначелника Бобан Станковић и  руководилац  ХЕЛП-а за јужну Србију Маша Бубањ.

Извор: НВО Каритас Луксембург и Координационо тело