Архива вести
                   

ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „СПОРТ У ШКОЛЕ“

26. фебруар 2013.

Делегација министарства омладине и спорта на челу са државним секретаром за спорт Предрагом Перуничићем посетила је општину Прешево и Бујановац, које ће бити укључене у пројекат „Спорт у школе", чији је циљ повратак деце у школске сале.

„Школски спорт је изуетно важан, жеља нам је да се деца врате у школске сале и због тога представници министарства обилазе школе по Србији, да бисмо утврдили шта је најпотребније. Ово је година када се прави нова стратегија развоја спорта, па министарство настоји да сагледа шта локалне зајендице виде као највећи проблем и како би се што боље спроводиле спортске активности", рекао је Перуничић новинарима после састанка са председником општине Прешево Рагмијем Мустафом.

Мустафа је нагласио да је задовољан што је општина Прешево, која је најмлађа по становниству изабрана за овај пројекат.

"Изводићемо пројекте који су за добробит и деце и наставног кадра и спорта у Прешеву", нагласио је Мустафа.

У току дана делегација министарства посетила је и канцеларију Службе координационог тела и обишла три школе на том подручју.   После тога следи посета Бујановцу, састанак са председником општине Нагипом Арифијем и обилазак три тамошње школе и Спортског центра „Младост“, а за сутра је заказан одлазак у Медвеђу, састанак са председником општине Слободаном Драшковићем и обилазак школе у том месту.

Акција „Спорт у школе" обухвата основце нижих разреда основне школе, а у оквиру кога ће школе добити реквизите и стучне професоре из својих средина. У првој фази програма у акцију ће бити укључуено 25 места широм Србије.

Извор: Танјуг