Архива вести
                   

„ФОТОГРАФИЈА, НАЈБОЉИ ДОКАЗ МУЛТИЕТНИЧКОГ ЖИВОТА“

21. фебруар 2013.

У Дому културе у Бујановцу, организација  „Хоризонти" је у суботу  представила изложбу фотографија младих из Бујановца. Изложба је део пројекта „Фотографија, најбољи доказ за мултиетнички живот" који финансира Служба Координационог  тела Владе Републике Србије  за општине Прешево Бујановац и Медвеђа.

Свечаном отварању изложбе присуствовали су  представници Службе Координационог тела, локалне самоуправе,  директори јавних предузећа, представници Канцеларије за младе из Бујановца,  представници Канцеларије за одрживи развој из Бујановца,  гости из Канцеларије младих из Тутина и млади из општине Бујановац.

Хајредин Хида, преседник Скупштине општине Бујановац ,  отворио је изложбу и  охрабрио активисте организације „Хоризонти"  да наставе са сличним пројектима који укључују младе и подстичу их на креативност.

Изложба  представља  мултиетнички живот кроз фотографије са радних места, из спортских клубова, спортских и културних дешавања, верских обичаја, у школама и многим другим ситуацијама. У пројекту и изради  фотографија учествововало је  22 средњошколаца из општине Бујановац, из све три етничке заједнице.

Пројекат  „ Фотографија, најбољи доказ за мултиетнички живот“ реализован је у партнерству  са Канцеларијом за младе из Бујановца.

Извор: Координационо тело Владе Републике Србије

 

homescontents