Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 25.02.2013.

25. фебруар 2013.

Позивамо вас да испратите посету Прешеву, Бујановцу и Медвеђи 26. i 27. фебруара делегације Министарства омладине и спорта а поводом  увођења програма „Спорт у школе“ који обухвата основце од првог до четвртог разреда. Програм је бесплатан и не оптерећује родитеље, а школе добијају реквизите и стучне професоре из својих средина који ће спроводити програм. У првој фази програма укључујено је 25 градова широм Србије.

Делегацију МОС ћине Предраг Перуничић, државни секретар за спорт, Игор Маринковић, посебни саветник министарке омладине и спорта, Борисав Станковић, генерални секретар Савеза за школски спорт Србије, Ненад Антић, селектор репрезентација националних тимова.

Током посете Прешеву 26. фербуара делегације МОС ће најпре посетити канцеларију Службе Координационог тела, затим ће са представницима КТ отићи на састанак код председника општине Рагми Мустафе. Надлежни у Координационом телу и делегација МОС обићи ће основне школе „Ибрахим Кељменди“, „Вук Караџић“ и „Абдулах Крашница“, где ће снимити стање фискултурних сала и упознати се могућностима и потребама. Након тога, посетиће и фудбалски клуб Прешево.

Истог дана састаће се и са председником општине Бујановац, Нагипом Арифијем и обићи школе, „Бранко Радићевић“, „Свети Сава“ и „Наим Фрашери“. Затим ће обићи „Спортски центар Младост“ где ће их дочекти деца која тренирају различите спортове, а oкупљенима ће се обратити Предраг Перуничић, државни секретар за спорт.

Другог дана посете 27. Фебруара делегација МОС и КТ отићи ће у посету Медвеђи, где ће се састати са Слободаном Драшковићем председником општине, обићи ће  школу „Горња Јабланица“ и посетити фудбалски клуб „Јабланица“.

У прилогу вам достављам агенду догађаја