Архива вести
                   

ИНТЕРВЕНТНА ПОМОЋ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

26. фебруар 2013.

Делегација Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу обишла је поплављена села Левосоје и Осларе код Бујановца и том приликом угроженима уручила интервентну помоћ у најосновнијим животним намирницама и плинским боцама.

Мештанима је уручено 60 литара млека, 36 балона воде по 5 литара, 60 килограма хлеба, 50 комада јогурта и 80 плинских боца.

Директор службе Координационог тела Данијела Ненадић навела је да ће та служба учинити све што је у њеној моћи да грађанима олакша тренутну ситуацију, и да ће представници Координационог тела бити редовно у контакту са мештанима и надлежним службама.

Председник Координационог тела Зоран Станковић истакао је да ће Координационо тело заједно са надлежним државним органима предузете све мере како би се помогло при санирању штете.

На терену се налазе припадници ватрогасне спасилачке екипе, припадници полиције и Војске Републике Србије, као и комуналне службе из Бујановца, које су дале сву потребну механизацију да се санира корито реке Моравице.

Становништво се евакуише из поплављених кућа, материјална штета још није процењена, а очекује се да ће то бити урађено у наредна два дана.

До поплаве је дошло услед велике количине падавина, због изливања реке Моравице и неочишћених водотокова.

Извор: Координационо тело

 

homescontents