Архива вести
                   
16. новембар 2009.

СТИПЕНДИСТИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂУ У БЕОГРАДУ - 16.11.2009.

БЕОГРАД - Среду, 18. новембар, 152 средњошколца из Прешева, Бујановца и Медвеђе који су добили стипендије Координационог тела провешће у Београду. Посетиће најзначајније државне институције, а на крају за многе од њих прве посете главном граду, председник Координационог тела, министар Милан Марковић и министар просвете, Жарко Обрадовић, свечано ће им уручити уговоре о стипендијама. Пре тога стипендисте ће примити председник Републике Србије Борис Тадић, председница Народне скупштине, Славица Ђукић Дејановић и помоћница градоначелника Београда, Радмила Хрустановић.

13. новембар 2009.

„ТИ И ЈА СМО МИ, А МИ СЕ ПОНОСИМО ШТО РАДИМО СА ТОБОМ!“

Шеснаест младих из Прешева, Бујановца и Медвеђе из свих етничких заједница (пет Албанаца, шест Срба и пет Рома) тренутно заједничким снагама ради на својој представи „Ти и Ја смо Ми“ која се бави темама карактеристичним за период одрастања. Глумци и аутори ове представе, истовремено су и главни ликови у њој, па текст настаје комбинацијом и драматуршким обликовањем њихових личних погледа на свет.

12. новембар 2009.

12.11.2009.год.

Одлука заштитника грађана о образовању локалних канцеларија у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи објављена је у „Службеном гласнику“. Локалне канцеларије се образују ради остваривања ефикасније заштите и унапређења људских и мањинских слобода и права грађана на том подручју.

9. новембар 2009.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - ПОСЕТА СРЕДЊОШКОЛАЦА ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ ОДЛОЖЕНА ЗА 18. НОВЕМБАР

БОРАВАК СРЕДЊОШКОЛАЦА, СТИПЕНДИСТА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДЕВЕЂА, У БЕОГРАДУ КОЈИ СМО ВАМ У ПЕТАК НАЈАВИЛИ САОПШТЕЊЕМ ЗА СУТРА 10. НОВЕМБАР, ОДЛОЖЕН ЈЕ ЗА СРЕДУ 18. НОВЕМБАР. САТНИЦА И ПРОГРАМ ПОСЕТЕ БИЋЕ ИСТИ. МОЛИМО ВАС ДА УВАЖИТЕ ИЗВИЊЕЊЕ ЗБОГ ОВОГ ОДЛАГАЊА. О СВИМ ДЕТАЉИМА ПОСЕТЕ УЧЕНИКА С ЈУГА СРБИЈЕ БЕОГРАДУ БЛАГОВРЕМЕНО ЋЕМО ВАС ОБАВЕСТИТИ.

6. новембар 2009.

СТИПЕНДИСТИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂУ У БЕОГРАДУ

БЕОГРАД – Уторак, 10. новембар, 152 средњошколца из Прешева, Бујановца и Медвеђе који су добили стипендије Координационог тела провешће у Београду. Посетиће најзначајније државне институције, а на крају за многе од њих прве посете главном граду, председник Координационог тела, министар Милан Марковић и министар просвете, Жарко Обрадовић, свечано ће им уручити уговоре о стипендијама. Пре тога стипендисте ће примити председник Републике Србије Борис Тадић, председница Народне скупштине, Славица Ђукић Дејановић и помоћница градоначелника Београда, Радмила Хрустановић.

3. новембар 2009.

САРАДЊА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА И ОМЛАДИНСКОГ ФОРУМА ЗА ЕДУКАЦИЈУ РОМА (ОФЕР)

Невладина организација Омладински форум за едукацију Рома (Офер) обрадовала је децу из Бујановца вредним поклоном. Укупно 142 деце из рањивих и социјално угрожених група добило је комплет уџбеника, чиме им је омогућено школовање под истим условима као и њиховим вршњацима.

2. новембар 2009.

31.10.2009.год.

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изјавио је јуче да је локална самоуправа обезбедила локацију за изградњу затвора. Пројектом Владе Србије планирано је да затвор код Медвеђе прими 450 затвореника.

«Претходна страна