Архива вести
                   

30.11.2009.год.

30. новембар 2009.

Општина Бујановац очекује да ће до јуна следеће године добити процену испуњења услова за добијање сертификата за повољно пословно окружење, што би створило могућности за бржи економски развој, изјавио је председник општине Бујановац Шаип Камбери. Он је рекао да ће у наредном периоду у општини Бујановац Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), заједно са Министарством економије и регионалног развоја, процењивати квалитет пословног окружења, могућности улагања и иницијативе за привлачење инвестиција, што је предуслов за добијање сертификата.

„Постоје одређени критеријуми за добијање сертификата о повољном пословном окружењу, оцењује се рад администрације, да ли је доступна привредницима, висина такси, а ја очекујем да општина Бујановац испуњава те критеријуме и да ћемо до јуна следеће године добити сертификат“, рекао је Камбери.

Камбери је један од 18 председника општина које су у Инђији потписали споразум за добијање сертификата за повољно пословно окружење са НАЛЕД-ом, Министарством економије и локалног развоја, Америчком агенцијом за међународни развој и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза. У Србији су до сада сертификовани Инђија, Лозница и Крагујевац, а у процесу се тренутно и Суботица, Врање, Лесковац, Ужице и Прокупље.