Архива вести
                   

ВИШИ ПРОФИТ У НЕРАЗВИЈЕНИМ ПОДРУЧЈИМА

8. мај 2008.

Члановима Америчке привредне коморе, која окупља највеће инвеститоре у нашој земљи, јасно је да на југу Србије, у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, постоји велики потенцијал за улагање. Ово је јуче новинарима рекао Дејан Цветковић, председник ове организације, после састанка са Ненадом Поповићем, замеником председника Координационог тела за југ Србије.
– Највећи део инвестиција је досад ишао на север, у развијене делове земље. Неопходно је да власти предузму мере којима ће скренути инвеститоре ка неразвијеном делу Србије. Враћање улагања на овакве инвестиције много је брже него када се инвестира у развијене крајеве – истакао је Цветковић. Ненад Поповић, заменик председника Координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу, предложио је низ мера како би ово подручје учинио интересантнијим потенцијалним улагачима.
– Нова влада ће смањити порез на зараде са 63,1 на 50 одсто, даваће земљишта на бесплатно коришћење на 49 година, бескаматне кредите нарочито за мала и средња предузећа и предложиће низ других мера – истакао је Поповић.