Arhiva vesti
                   
30. Septembar 2020.

MLADI ZA OBNOVU I OČUVANjE ŠUMA DOLINE REKE PČINjE – POČELA PRIJAVA ZA SEMINARE

Udruženje mladih „Naš svet, naša pravila“realizuje prvu glavnu aktivnost u okviru projekta „Mladi za obnovu i očuvanje šuma Doline reke Pčinje“, koja obuhvata trodnevne seminare za mlade, uzrasta od 13 do 18 godina sa područja Pčinjskog okruga.

30. Septembar 2020.

SREDNjOŠKOLSKI ŽIVOT TOKOM PANDEMIJE

Kako je izgledao obrazovni proces tokom vanrednog stanja? Koliko je bio efektivan? Koje su posledice karantina po učenike? Kako su učenici provodili slobodno vreme tokom ograničenja slobode kretanja?

30. Septembar 2020.

SRBI I ALBANCI ZAJEDNO PODIŽU SPOMENIK POKOJNOM KOMŠIJI

Bujanovac, Dečani - Rođeni Dečanci Zoran Petrović i Radovan Milošević, koji su pokrenuli akciju da se nedavno preminulom poslednjem Srbinu u Dečanima, Bošku Ćiriću, podigne spomenik na pravoslavnom groblju u toj varoši, su kazali da se akciji priključilo i nekoliko Albanaca iz tog gradića, prenosi Beta.

30. Septembar 2020.

PUMPE KRIVE ZA POPLAVE U CENTRU BUJANOVCA

Bujanovac – Neće više biti poplava i izlivanja kanalizacije u centru Bujanovca, obećao je građanima Ruždi Halili, direktor JP „Komunalac“, posle još jedne poplave u centru Bujanovca koju je pruzrokovala kiša.

29. Septembar 2020.

JAVNI POZIV ZA KANDIDOVANjE PROJEKATA RADI FINANSIRANjA UNAPREĐENjA ENERGETSKE EFIKASNOSTI U OBJEKTIMA OD JAVNOG ZNAČAJA U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE I GRADSKIM OPŠTINAMA (ROK: 12. NOVEMBAR 2020)

Ministarsvo rudarstva i energetike je 28. septembra raspisalo javni poziv za kandidovanje projekata radi finansiranja unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave, kao i gradskim opštinama.

29. Septembar 2020.

KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU „ĐOKO VJEŠTICA"(ROK: 20. OKTOBAR 2020)

Udruženje novinara Srbije (UNS) je raspisalo konkurs za novinarsku nagradu „Đoko Vještica“ za 2020. godinu.

29. Septembar 2020.

MEŠTANI BOŽINjEVCA I DALjE BEZ VODE, ULIČNE RASVETE I KONTEJNERA

Bujanovac - Gotovo godinu dana od kada je Opština Bujanovac potpisala ugovor sa lokalnom firmom za  izgradnju buster stanice, koja bi dovela vodu do pedesetak domaćinstava u selu Božinjevac, agonija meštana se nastavlja, jer na mestu predviđenom za postrojenje nema ničeg osim zjapeće rupe.

29. Septembar 2020.

U OVOJ GODINI SMANjEN BROJ RADNIKA NA CRNO U JABLANIČKOM OKRUGU

Leskovac - Uprvih osam meseci ove, kao i u istom periodu prošle godine, inspekcija rada je na području Jablaničkog okruga obavila gotovo isti broj od oko 1.300 nadžora rada na crno. U prošloj godini je zatečeno oko 300 radnika, dok je u ovoj samo 80, pokazuju podaci Odseka inspekcije rada za Jablanički okrug.

28. Septembar 2020.

E-OBUKA „SISTEM LOKALNE SAMOUPRAVE I PRIMENA NAČELA DOBROG UPRAVLjANjA“ (ROK: 6. OKTOBAR 2020)

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje e-obuku (učenje na daljinu) na temu „Sistem lokalne samouprave i primena načela dobrog upravljanja“.

28. Septembar 2020.

BALKANSKA MREŽA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA RASPISALA POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA ZA AD-HOC GRANTOVE ZA PODRŠKU (Rok: 30. jun 2021)

Balkanska mreža za razvoj civilnog društva je raspisala konkurs za dodelu ad-hoc podrške koja predstavlja instrument osnovan da obezbedi brzo finansiranje neposrednih potreba OCD-a ili inovacije za unapređenje prostora delovanja civilnog društva kada nema dovoljno vremena za rad kroz standardni postupak dodeljivanja grantova.

  Следећа страна»