Arhiva vesti
                   
27. April 2012.

Bespovratna finansijska pomoć za upravljanje čvrstim gorivom i zaštitu životne sredine pčinjskog okruga

Vranje – U okviru USAID-ovog projekta Održivog lokalnog razvoja odobreno je 40.000,00 dolara za izradu regionalnog plana za upravljanje čvrstim otpadom pčinjskog regiona Ova aktivnost omogućiće pripremu tehničke dokumentacije za proširenje regionalne deponije  „Meteris” i izgradnju transfer stanice čvrstog otpada u Bujanovcu i Preševu. Za potrebe pripreme neophodne dokumentacije projekat EU Progres obezbediće dodatnih 196.000,00 dolara. Kada se proširi, vranjska deponija „Meteris”omogućiće odlaganje otpada sa područja celog regiona, što će doprineti daljem regionalnom ekonomskom razvoju i stvaranju novih radnih mesta.

26. April 2012.

AMBASADORI POZVALI ALBANCE NA IZBORE

Bujanovac - Upetak, 20. aprila 2012. godine, ambasadorka SAD Meri Vorlik, šef misije OEBS  Dimitrios Kipreos i šef delegacije Evropske unije   Vensan Dežer pozvali su u Bujanovcu Albance sa juga Srbije da glasaju na parlamentarnim izborima i da aktivno učestvuju u državnim instutucijama Republike Srbije.

24. April 2012.

PODSTICAJI LOKALNOJ POLjOPRIVREDI

Bujanovac  - Bujanovačka samouprava će ove godine podstaći poljoprivredni razvoj sa 10 miliona dinara. Najviše sredstava iz poljoprivrednog budžeta namenjeno je razvoju stočarstva, pre svega uzgoju krupne stoke, koji će se podržati sa pet miliona dinara.

20. April 2012.

RANG LISTA ODOBRENIH PROJEKATA NA KONKURSU ZA REALIZACIJU PROJEKATA UDRUŽENjA U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA - MART 2012. GODINE

Konačna rang lista za dodelu sredstava za podsticanje projekata koja realizuju udruženja - mart 2012 Preuzmi dokument (pdf)

19. April 2012.

DUGOVEČNOST I IZAZOVI NOVOG MILENIJUMA

Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović-Batut“ Tanja Knežević ističe da pored Italije, Nemačke, Bugarske i Švedske, Srbija spada u pet zemalja sa najstarijim stanovništvom u Evropi.

17. April 2012.

POMOĆ PORDICI KOVINIĆ IZ MEDVEĐE STIŽE SA SVIH STRANA

Beograd - Pomoć za porodicu Kovinić iz sela Gazdare kod Medveđe, koja je za 28 meseci „pojačana“ čak tri puta sa po dve bliznakinje, stiže sasvih strana.

17. April 2012.

RANG LISTA ODOBRENIH PROJEKATA NA KONKURSU ZA FINANSIRANjE PROJEKATA ZA USLUGE INFORMISANjA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA - MART 2012. GODINE

Konačna rang lista odobrenih projekata na konkursu za finansiranje projekata za usluge informisanja mart 2012. Preuzmi dokument (pdf)

12. April 2012.

Obaveštenje o produženju roka za utvrđivanje konačne rang liste udruženja kojima su odobrena sredstva za realizaciju projekata

Dana 09.04.2012. godine direktorka Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu donela je odluku o produženju roka za utvrđivanje konačne rang liste udruženjima kojima su odobrena sredstva za realizaciju projekata u okviru Programa o sredstvima za podsticanje projekata i programa koje realizuju udruženja radi pružanja pomoći stanovništvu na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u 2012. godini po konkursu iz 2012. godine. Obaveštenje Preuzmi dokument (pdf)

10. April 2012.

U VS SVI DOBRODOŠLI

Bujanovac – Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je prilikom obilaska baze "Jug" kod Bujanovca, da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ne dele stanovništvo po verskoj, etničkoj i drugoj pripadnosti i da su svi koji žele da budu pripadnici vojske – dobrodošli.

4. April 2012.

JAVNI POZIV ZA RADIONICU GRAĐANSKOG NOVINARSTVA

Centar za nove komunikacije Dokukino objavljuje javni poziv za konkurs za radionicu građanskog novinarstva „Čuj, vidi, pokreni“, koja će se održavati u Opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Ova radionica ima za cilj da mladim ljudima ali i saradnicima organizacija građansko društva pruži šansu da steknu osnovna žurnalistička znanja, da saznaju sve o konceptu građanskog novinarstva, kao i o potencijalima novih medija u informisanju o aktivizmu.