Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU „ĐOKO VJEŠTICA"(ROK: 20. OKTOBAR 2020)

29. Septembar 2020.

Udruženje novinara Srbije (UNS) je raspisalo konkurs za novinarsku nagradu „Đoko Vještica“ za 2020. godinu.

Nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ se dodeljuje  za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Na konkurs mogu da se prijave novinarski radovi objavljeni u periodu od 26. oktobra 2019. godine do 20. oktobra 2020. godine.

Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa TV i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba dostaviti imejlom na

 press@uns.org.rs ili poštom, u šest primeraka, na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd, sa naznakom „Za novinarsku nagradu Đoko Vještica“.

Za nagradu „Đoko Vještica“ mogu da konkurišu novinari iz Srbije i drugih zemalja, ukoliko su njihovi radovi doprineli humanim akcijama čiji se sadržaj odnosi na Srbiju.

Rok za dostavljanje predloga je 20. oktobar 2020. godine. Predlozi za nagradu koji se šalju poštom treba da budu poslati najkasnije 20. oktobra.

Nagrada „Đoko Vještica“ je ustanovljena 2011. godine.

Izvor: Udruženje novinara Srbije (UNS) i Koordinaciono telo