Arhiva vesti
                   
31. Maj 2016.

NAPREDNA OBUKA ZA NASTEVNIKE SRPSKOG KAO NEMATERNjEG JEZIKA

Bujanovac - U okviru projekta “Primena preporuka za unapređenje nastave srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u Preševu, Bujanovcu i Medveđi“ na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu je organizovana napredna obuka za nastavnike.

31. Maj 2016.

UČENICI IZ BUJANOVCA I PREŠEVA POKAZALI DOBRO ZNANjE SRPSKOG KAO NEMATERNjEG JEZIKA

Novi Sad – Učenici sedmih razreda iz četiri osnovne škole u Preševu i Bujanovcu,  učestvovali su proteklog vikenda u Novom Sadu na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika. Takmičenje je održano u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ a učestvovalo je preko stotinu đaka iz škola u kojima se uči Srpski kao nematernji jezik.

30. Maj 2016.

KOALICIJA ALTERNATIVE ZA PROMENE I PARTIJE ZA DEMOKRATSKO DELOVANjE FORMIRALE VLAST U PREŠEVU

Preševo – Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Preševo, verifikovani su mandati odbornika,  izabrani predsednik, zamenik predsednika kao i sekratar Skupštine opštine dok, je na prvoj sednici u novom sastavu izabran  predsednik opštine.

30. Maj 2016.

ČESTITKA ZORANA STANKOVIĆA, ŠĆIPRIMU ARIFIJU, PREDSEDNIKU OPŠTINE PREŠEVO

Beograd – Preševo -  Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Preševo, Šćiprim Arifi, lider Alternative za promene, izabran je za predsednika te lokalne samouprave.

27. Maj 2016.

DONACIJA ZA PREDŠKOLSKU USTANOVU U PREŠEVU

PREŠEVO - U predškolskoj ustanovi „8.mart“ u Preševu juče je održana svečana primopredaja donacije koju je omogućila Fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa Grupom 484.

27. Maj 2016.

ODBOR ZA LjUDSKA PRAVA:NAPREDAK EVIDENTAN, OSTAJE JOŠ DA SE RADI

Napredak na jugu Srbije postignut je u integraciji Albanaca u lokalnim inistitucijama vlasti, razvoju infrastrukture, obrazovanju, zdravstvu, bezbednosti i stabilnim i induvidualnim pravima,  ali smo zabrinuti zbog prekida razgovora sa centralnim vlastima, integracijama u okružnim i republičkim institucijama...

24. Maj 2016.

PROJEKTOM „HOĆU“ PROTIV DISKRIMINACIJE ROMA

Bujanovac - Udruženje građana „Centar za aktivizam Vranje“ počelo je realizaciju projekta „Hoću“ uz pomoć Kancelarije za ljudska i manjinska prava Republike Srbije,  kako bi se uz pomoć ovog projekta pomoglo sprečavanje diskriminacije Roma povratnica po Sporazumima o readmisiji kroz jačanje demokratskog okruženja i jačanje njihovih kapaciteta.

23. Maj 2016.

STANKOVIĆ: SAMO UJEDINjENI MOŽEMO DA RAČUNAMO NA USPEH

MEDVEĐA -  Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, rekao je da taj državni organ podržava  multietničke koalicije u ove tri opštine. Stanković je dodao da je to što su se predstavnici različitih stranaka, albanskih , srpskih  i romske u Bujanovcu sami...

23. Maj 2016.

POMEN STRADALIM POLICAJCIMA

Bujanovac - U subotu je  je u selu Srpska kuća  osveštan spomenik srpskim policajcima koji su stradali u oružanim sukobima na jugu Srbije 2000. i 2001. godine.

20. Maj 2016.

ČESTITKA ZORANA STANKOVIĆA, ŠAIPU KAMBERIJU, PREDSEDNIKU OPŠTINE BUJANOVAC

Beograd – Bujanovac -  Šaip Kamberi je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bujanovac izabran za predsednika te lokalne samouprave. Kamberi je juče preuzeo dužnost od dosadašnjeg predsednika  opštine Nagipa Arifija.

  Следећа страна»