Arhiva vesti
                   
24. Decembar 2009.

24.12.2009.

Grupa mladih pravnika iz Preševa i Bujanovca juče je započela dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa predstavnicima državnih institucija i nevladinih organizacija za zaštitu ljudskih prava. Organizator posete je Inicijativa mladih za ljudska prava, a projekat se realizuje uz podršku ambasade Velike Britanije.

22. Decembar 2009.

KOORDINACIONO TELO PODRŽALO AKCIJU DAVANjA KRVI

Osnovna organizacija dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Vranje je 22.12. u Policijskoj stanici Preševo organizovala akciju davanja krvi. Prikupljeno je 86 jedinica krvi. Učešće u akciji uzeli su policijski službenici svih organizacionih jedinica Policijske uprave Vranje, članovi Koordinacionog tela, pripadnici granične policije, Žandarmerije, BIA-e, Vojske Srbije i građani.  Tokom ove godine organizovano je 12 akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojima je prikupljeno 1116 jedinica krvi.

22. Decembar 2009.

VLADA SRBIJE I BUDžETOM STALA IZA RADA KOORDINACIONOG TELA

I pored velikih ušteda planiranih za 2010. godinu, Vlada Republike Srbije je u budžetu za sledeću godinu predvidela najveće povećanje za rad Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Prema budžetu koji je usvojen 21. decembra, Koordinaciono telo će raspolagati sa 421.550.000 dinara u 2010. godini.

19. Decembar 2009.

19.12.2009.god.

Verica Kalanović, ministarka za Nacionalno-investicioni plan, susrela se juče u Bujanovcu sa predsednicima 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji. Na skupu je bilo reči o realizovanim projektima u ovoj godini i planovima za sledeću.

18. Decembar 2009.

18.12.2009.god.

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković boraviće 22. i 23. decembra u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, gde će primati pritužbe građana na nezakonit ili nepravilan rad organa uprave. Janković će sa saradnicima primati građane, od 8.30 do 17 časova, 22. decembra u Bujanovcu, a 23. decembra u Preševu i u Kulturnom centru u Medveđi, saopšteno je iz njegovog kabineta.

15. Decembar 2009.

OVACIJE ZA „TI I JA SMO MI“

Uzvicima „bravo“, jakim i dugim aplauzom i ponekom suzom ispratila je publika srednjoškolce iz Bujanovca i Preševa sa scene „Malog pozorišta Duško Radović“ nakon tinejdžerske predstave „Ti i ja smo mi“. Iskren trud, posvećenost i ljubav, kao i uvek, isplatili su se. Nagrada je ogromna za sve koji su učestvovali u ovom jedinstvenom projektu i poduhvatu. Dva meseca napornog, ali kažu prelepog rada i druženja, dali su rezultat. Rezultat je tinejdž pop šou o odrastanju na jugu Srbije za koji su tekstove uradili sami srednjoškolci i glume ih na srpskom, albanskom romskom i engleskom jeziku.

11. Decembar 2009.

11. decembar 2009. godine

U okviru akcije Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje „Očistimo Srbiju“, nevladina organizacija „Green World“iz Preševa  realizovala je aktivnosti iz prve faze projekta ’’Svi zajedno za bolju bududućnost’’.

10. Decembar 2009.

TI I JA SMO MI - 10.decembar 2009.god.

Nismo isto-ali smo isti. Ti si ti. Ja sam ja. Zajedno možemo da budemo svet Tinejdžerski pop šou „Ti i ja smo mi“, pozorišna predstava o odrastanju na jugu Srbije. Autori teksta i glumci su srednjoškolci, Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa. Malo pozorište Duško Radović 14. decembar 2009. u 20 sati. Pre predstave publiku će pozdraviti predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković i ministar kulture Nebojša Bradić. Beogradskoj premijeri prisustvovaće premijer Mirko Cvetković i brojni predstavnici diplomatskog kora i Vlade Srbije.

4. Decembar 2009.

4.12.2009.god.

Bujanovačka Radio-televizija „Spektri“ je pokrenula akciju izbora najboljeg predsednika opštine na jugu Srbije. U konkurenciji se nalaze predsednici sledećih opština iz Pčinjskog okruga: Vranje, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac i Preševo.

3. Decembar 2009.

3.12.2009.god.

Ministarstvo prosvete je, uz pomoć Školske uprave u Leskovcu, organizovalo  polaganje stručnih ispita, to jest ispita za licencu prosvetnih radnika i vaspitača albanske nacionalnosti u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, koji su na taj ispit čekali trinaest godina.

  Следећа страна»