Arhiva vesti
                   
30. Novembar 2009.

30.11.2009. godine

U toku decembra u Bujanovcu će biti otvorena kancelarija zaštitnika prava građana - republičkog ombudsmana. Otvaranje kancelarije doprineće povećanju poverenja građana u državne institucije i poštovanja ljudskih i manjinskih prava u ovom regionu. U prvoj kancelariji ombudsmana van Beo¬grada zaposliće se dva radnika.

30. Novembar 2009.

30.11.2009.god.

Opština Bujanovac očekuje da će do juna sledeće godine dobiti procenu ispunjenja uslova za dobijanje sertifikata za povoljno poslovno okruženje, što bi stvorilo mogućnosti za brži ekonomski razvoj, izjavio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi. On je rekao da će u narednom periodu u opštini Bujanovac Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), zajedno sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, procenjivati kvalitet poslovnog okruženja, mogućnosti ulaganja i inicijative za privlačenje investicija, što je preduslov za dobijanje sertifikata.

30. Novembar 2009.

30.11.2009.godine.

Bujanovac je jedan od nekoliko gradova u kojima će se, uz pomoć akcije „Teleton", koju vode Narodna kancelarija, „Rajfajzen banka" i RTS, nabaviti oprema za fiskulturnu salu u osnovnoj školi „Branko Radičević".

30. Novembar 2009.

Saopštenje za medije - TI I JA SMO MI

Nismo isto-ali smo isti. Ti si ti. Ja sam ja. Zajedno možemo da budemo svet.

Deca, srednjoškolci, Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa su i autori i glumci pozorišne predstave „Ti i ja smo mi“. Premijera je 2. decembra 2009. u 17 sati u Domu kulture u Bujanovcu. Njih četrnaestoro napisali su tekstove kroz koje govore o svojim životima, kroz koje iznose svoje stavove. Glume na svojim jezicima i na engleskom. Ovu jedinstvenu glumačku radionicu finansiralo je Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

 

26. Novembar 2009.

26.11.2009.god.

Sporazum o ulasku u proces sertifikacije opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem u Inđiji je juče potpisalo devetnaest opština. Taj dokument je važan jer treba da pruži garanciju privrednicima i potencijalnim investitorima da će dobiti usluge i informacije koji će olakšati njihovo poslovanje. Od 53 prijavljene lokalne samouprave u program su ušli Šabac, Medveđa, Bujanovac, Niš, Pirot, Smederevo, Zrenjanin, Pančevo, Kruševac, Lapovo, Koceljeva, Stara Pazova, Sombor, Zaječar, Sremska Mitrovica, Čačak, Valjevo i Ruma.

26. Novembar 2009.

26.11.2009.godine

Sporazum o razumevanju koji su juče potpisale italijanske kompanije ”Ikaro” i ”Kozvik” sa leskovačkom Privrednom komorom i opštinama Vranje, Bujanovac i Medveđa, treba da dovede do ulaganja u obnovljive izvore energije korišćenjem termalnih izvora u Vranjskoj, Bujanovačkoj i Sijarinskoj banji.

24. Novembar 2009.

24.11.2009.god.

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorili su juče vojnu bazu „Jug“ kod Bujanovca, istakavši da će ona biti ključni faktor stabilnosti u tom delu Srbije, ali i razvojni potencijal, budući da će u njoj posao naći hiljadu profesionalnih pripadnika vojske.

20. Novembar 2009.

20.11.2009.god.

Novosadski Centar za regionalizam predstavio je juče Vodič za bolje i kvalitetnije ostvarivanje manjinskih prava na lokalnom nivou. Direktor Centra Aleksandar Popov rekao je da je cilj vodiča da predstavnicima lokalnih vlasti i manjinskih zajednica predstavi propise o radu lokalne samouprave i o položaju manjina, kao i mehanizme za ostvarivanje manjinskih prava. On je rekao da će tokom 2010. godine vodič biti distribuiran i promovisan u svih 68 multietničkih lokalnih samouprava u Srbiji.

20. Novembar 2009.

STIPENDISTI KOORDINACIONOG TELA U BEOGRADU

Na zajedničkoj fotografiji sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem Semra Hiseni i Milan Jovanović iz Preševa, Suada Latifi i Nikola Milanović iz Bujanovca,Milica Šuković i Aljban Salihu iz Medveđe i još 145 dece, srednjoškolaca sa juga Srbije, stipendista Koordinacionog tela. Na kraju dana punog događaja stipendisti prepuni utisaka, nisu krili uzbuđenje.

18. Novembar 2009.

18.11.2009.god.

Osim povoljnijeg zakupa poslovnog prostora u biznis inkubatoru, privrednici iz Medveđe će uskoro moći da računaju i na stručnu pomoć oko obuke, marketinga i knjigovodstva. Biznis inkubator prostire se na 10.000 kvadratnih metara, a sredstva za njegovu izgradnju, u iznosu od 20 miliona dinara, obezbeđena su iz NIP. Prednost za započinjanje posla imaće nezaposlene osobe i mladi preduzetnici.

  Следећа страна»