Arhiva vesti
                   
30. Maj 2014.

POMOĆ OPŠTINE PREŠEVO UGROŽENIM OD POPLAVA U SRBIJI

Načelnik za vanredne situacije opštine Preševo nas je obavestio da je opštinski štab za vanredne situacije te opštine doneo odluku da se ugroženim od polava u opštini Ljig pošalje 17.280  litara vode. Jedan član štaba opštine Preševo otišao je zajedno sa kamionom da bi  predao vodu članu opštinskog štaba Ljig.

30. Maj 2014.

AIDA ČOROVIĆ NA ZAVRŠNICI TRIBINA O MANjINSKIM PRAVIMA U BUJANOVCU I PREŠEVU

Serija tribina o problemima prava žena na jugu Srbije nastavlja se 30.05.2014. godine održavanjem tri tribine o pravima žena na časovima građanskog vaspitanja u Srednjoj školi „Sveti Sava“  u Bujanovcu i Gimnaziji „Skenderbeg“ u Preševu, sa učešćem Aide Ćorović, narodne poslanice, aktivistkinje za ljudska prava i bivše koordinatorka nevladine orgnaizacije Urban In iz Novog Pazara. Tribine se održavaju u okviru završnih aktivnosti na  projektu „Izjendači me“,  čiji je cilj unapređenje svesti građana o značaju poštovanja prava manjina.

30. Maj 2014.

RANG LISTA NA KONKURSU ZA DODELU STIPENDIJA ZA UPIS NA STUDIJE NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU - 2014

Kandidati čija se imena i prezimena nalaze iznad crvene linije izabrani su da polažu prijemne ispite na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu a oni kandidati čija se imena i prezimena nalaze ispod crvene linije nisu.

 

28. Maj 2014.

„SIMPEN“ IZ BUJANOVCA STANOVNIŠTVU POPLAVLjENOG PODRUČIJA DONIRA DUŠEKE I JASTUKE

Preduzeće za proizvodnju sunđera i netkanog tekstila je stavilo na raspolaganje Crvenom krstu Srbije 500 dušeka i 115 jastuka kao donaciju za pomoć poplavom ugroženom stanovništvu.

28. Maj 2014.

U MEDVEĐI NAJBOLjE PLATE NA JUGU SRBIJE

Medveđa - Najveći prosek zarada bez poreza i doprinosa u aprilu u Jablaničkom okrugu ostvaren je u opštini Medveđa, 41.256 dinara, dok je na začelju u prošlom mesecu bilo Vlasotince sa 28.808 dinara. U Bojniku, zaposleni su u primili 33.769, Crnoj Travi 31.605, a Lebanu 32.016 dinara.

27. Maj 2014.

POLjOPRIVREDA PRETRPELA OGROMNU ŠTETU

Niže temperature i veća količina padavina tokom aprila i maja nanele su štetu voćarima Jablaničkog okruga, a prinos pojedinih vrsta, prema procenama stručnjaka, biće umanjen za čak 70 procenata.

27. Maj 2014.

PRIJATELjI NIŠVILA POMAŽU SRBIJI

Podrška stanovništvu Srbije ugroženom u poplavama stiže i od džezera iz Evrope i sveta, prijatelja „Nishville Jazz festivala”.

Članovi „Brussels Jazz Orchestra” pozvali su sve prijatelje, fanove i ljude dobre volje da se solidarišu sa građanima Srbije koji su u poplavama ostali bez svojih domova.

27. Maj 2014.

HAPŠENjE U PREŠEVU ZBOG MARIHUANE

Preševo - Zajedničkim radom policije u Preševu i Bujanovcu,  u selu kod Preševa, u kući Š. V. (1994),  zaplenjeno je 3.383 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, saopštila je vranjska Policijska uprava.

27. Maj 2014.

DODATNO OBAVEŠTENjE - KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA ZA UPIS NA STUDIJE NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU 2014

Prema mišljenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kandidat za studentsku stipendiju iz opštine Bujanovac, Art Mustafa, ne ispunjava formalne uslove konkursa. 

26. Maj 2014.

OPŠTINA BUJANOVAC ORGANIZOVALA SKUPLjANjE POMOĆI ZA POPLAVLjENE

Bujanovac - Opština Bujanovac upućuje pomoć ugroženom stanovništvu u opštinama Paraćin,Smederevska Palanka i Despotovac.

  Следећа страна»