Arhiva vesti
                   
30. Novembar 2011.

PLANOVI PO MERI OPŠTINA

Osam gradova i opština iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga učestvovaće u Programu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za jačanje ekonomske sigurnosti. Potpisivanjem sporazuma u Vranju ozvaničena je njihova saradnja na razvoju omladinskog preduzetništva na jugu Srbije, odnosno stvaranju uslova za brže zapošljavanje mladih.

28. Novembar 2011.

MLADI U BUJANOVCU GRADE RAMPE

Bujanovac, Preševo - Na ulazu u dom zdravlja u Bujanovcu, 38 mladih započelo je izgradnju osam rampi za osobe sa invaliditetom(OSI). Tokom obuke u okviru „Youth Build“ projekta, mladi iz Bujanovca i Preševa uvideli su problem nepostojanja rampi za osobe sa invaliditetom i odlučili da se angažuju tako što će izgraditi rampe i motivisati svoje sugrađane da im pomognu u tome.

28. Novembar 2011.

ŽALBE OMBUDSMANU

Bujanovac - Republičkom ombudsmanu od početka godine žalilo se 299 građana opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, izjavila je viša savetnica za odnose sa javnošću ombudsmana Elvira Tot.

24. Novembar 2011.

ALBANCI SA JUGA SRBIJE POZDRAVLjAJU DOGOVOR O DIPLOMAMA

Predstavnici Albanaca sa juga Srbije pozdravili su dogovor o priznanju univerzitetskih diploma koji su u Briselu postigli pregovarački timovi Beograda i Prištine jer će, kako kažu, konačno početi da se rešavaju problemi u obrazovanju na koje su ukazivali godinama.

18. Novembar 2011.

Uručene 233 stipendije srednjoškolcima iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa stipendistima Koordinacionog tela

“Svako dete u Srbiji ima pravo na najbolje moguće obrazovanje na maternjem jeziku”, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić, na prijemu srednjoškolaca stipendista Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Tadić je istako da je to pravo,obaveza i htenje Republike Srbije i poručio da se na taj način ispunjava jedna velika misija da svako dete čuva svoj kulturni identitet i da voli svoju zemlju, Republiku Srbiju.

17. Novembar 2011.

TREĆA GENERACIJA STIPENDISTA SA JUGA SRBIJE U BEOGRADU

U petak, 18. novembra biće dodeljene stipendije trećoj generaciji srednjoškolaca koje stipendira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Ove godine stipendije će dobiti 233 učenika  što je 27 stipendija više nego prošle godine. Prioritet su imali srednjoškolci bez oba ili jednog roditelja, a pored tog kriterijumi za dodelu bili su i socijalni položaj i uspeh u prethodnoj školskoj godini.

15. Novembar 2011.

OTVOREN PRVI SUPERMARKET U MEDVEĐI

U varošici Medveđa juče je otvoren prvi supermarket, a otvorilo ga je leskovačko preduzeće „Zlatan trag“, kojem je ovo peti  prodajni objekat u Jablaničkom okrugu. Kupcima su  besplatno deljeni konditorski i drugi proizvodi.

11. Novembar 2011.

Deset izabranih studenata na šestomesečnom stažu u državnim institucijama

Beograd - Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu  i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković primio je juče u Palati Srbije desetoro mladih pripadnika nacionalnih manjina i najavio početak njihovog šestomesečnog stažiranja u četiri državne institucije.

11. Novembar 2011.

Konkurs za programe i projekte udruženja građana radi pružanja pomoći stanovništvu na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u 2011. godini

Tekst javnog konkursa za NVO Preuzmi dokument (.doc) Smernice za podnosioce predloga projekta Preuzmi dokument (.doc) Obrazac za pisanje predloga projekta Preuzmi dokument (.doc) Obrazac za izveštavanje Preuzmi dokument (.doc) Obrazac za budžet projekta Preuzmi dokument (.xls)

  Следећа страна»