Arhiva vesti
                   
31. Avgust 2016.

DVADESET I SEDAM STANOVNIKA MEDVEĐE BIĆE PRIVREMENO ZAPOSLENO

Medveđa – Dvadeset i sedam stanovnika Medveđe biće privremeno zaposleno na javnim radovima, a njihove zarade u ukupnom iznosu od oko dva miliona dinara finansiraće lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

31. Avgust 2016.

„BIVODA” POZIVA DOBROVOLjNE DAVAOCE KRVI

Bujanovac - U Fabrici vode i sokova „Bivoda“  u Rakovcu kod Bujanovca danas u 12 sati će biti održana  tradicionalna  letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.

31. Avgust 2016.

DIKOVIĆ POSETIO JEDINICE NA GRANICI SRBIJE I MAKEDONIJE

Preševo - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković posetio je deo jedinica Zajedničkih snaga vojske i policije koje su angažovane na obezbeđenju granice sa Makedonijom, i rekao da su svojim angažovanjem pokazale veliku snagu i spremnost.

30. Avgust 2016.

U SIJARINSKU BANjU NA ODMOR I SA VAUČERIMA

Medveđa - Turistička sezona u Sijarinskoj banji još uvek ne jenjava. Ovo poznato banjsko lečilište Gornje Jablanice svakodnevno posećuje veliki broj kupača koji spas od letnjih vrućina traže na nekom od banjskih bazena.

30. Avgust 2016.

ZAOSTALE BOMBE POSLE NATO BOMBARDOVANjA

Bujanovac – Na još oko 10 lokacija u opštinama Preševo i Bujanovac nalaze se razne vrste mina, uglavnom protivpešadijskih, koje su zaostale od bombardovanja 1999. godine.

Prema podacima Centru za razminiranje Srbije, najgora situacija je u okolini Bujanovca, Sjenice i Paraćina. Razne bombe i rakete, međutim, mogu da se nađu i u drugim delovima zemlje – kod Novog Sada, Bačke Palanke, u luci Pančevo, kod Šapca, Valjeva, Ućica, Čačka itd.

30. Avgust 2016.

DEVETA „ŠKEMBIJADA” U SELU KRŠEVICA KOD BUJANOVCA

Bujanovac - Najbolji na ovogodišnjoj „Škembijadi“, koja je deveti put održana u selu Krševica kod Bujanovca, je  Stanojko Ilić Čiko, ugostitelj iz Vranja. Njemu su uručene diplome za osvojena prva mesta u dve kulinarske kategorije,  spremanju čorbe i specijaliteta od škembića.

29. Avgust 2016.

POČINjE ZAJEDNIČKO MEDICINSKO ANGAŽOVANjE U OPŠTINAMA PREŠEVO I BUJANOVAC

Bujanovac, Preševo - Humanitarna asistencija mešovitih medicinskih timova Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja počinje u utorak, 6. septembra, na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga.

Zajedničko medicinsko angažovanje uključuje besplatne zdravstvene preglede žitelja sela udaljenih od zdravstvenih ustanova u gradovima.

26. Avgust 2016.

REALIZACIJA PROJEKTA „VOJNI LEKAR U SELU” U OPŠTINI MEDVEĐA

Medveđa – Akcija „Vojni lekar u selu” sprovešće se i u višenacionalnom selu Đulekare u opštini Medveđa, dogovoreno je na zajedničkom sastanku predstavnika Vojske Srbije i lokalne samouprave.

26. Avgust 2016.

EVROPSKA PODRŠKA UNAPREĐENjU INFRASTRUKTURE NA JUGOISTOKU I JUGOZAPADU SRBIJE – 14 NOVIH PROJEKATA

Evropska unija i Vlada Švajcarske će preko razvojnog programa Evropski Progres finansirati sa milion i po evra 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

26. Avgust 2016.

FATMIR HASANI: RADIĆU ZA EKONOMSKI RAZVOJ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

Fatmir Hasani iz Bujanovca, profesor hemije po struci, odnedavno se za razvoj opština Preševo, Bujanovac i Medveđu, zalaže u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Kako je kazao, svoj prvi mandat će ispuniti borbom za bolji položaj tih opština.

  Следећа страна»