Arhiva vesti
                   
22. Mart 2019.

MEDVEĐA DOBIJA „ULIČNI TRENING“ PARK

Medveđa – U kabinetu Ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića, održan je konstruktivan sastanak sa predstavnicima opštine Medveđa na čelu sa predsednikom te opštine, Nebojšom Arsićem, a pored njih, sastanku su prisustvovali i državni sekretar, Predrag Peruničić i bivši vaterpolista i selektor reprezentacije Srbije, Dejan Udovičić.

22. Mart 2019.

DECA IZ PRODUŽENOG BORAVKA U ČAST ŠUMAMA

Bujanovac - Deca iz Produženog boravka Osnovne škole „Branko Radičević“ povodom Svetskog dana šume i prvog dana proleća sadila su drveće u školskom dvorištu.

21. Mart 2019.

NARODNI HEROJI DOBIJAJU NOVI SPOMENIK NA „KISELOJ VODI“

Bujanovac – Spomenik Aleksandru Stankoviću i Josifu Janjiću na „Kiseloj vodi“, skojevcima streljanim 1943. na tom mestu, srušen je već desetak godina, ali sada iz SUBNOR-a (Savez udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata) najavljuju kompletnu restauraciju i sređivanje okoline pa ova destinacija ponovo može da postane jedno od omiljenih izletišta Bujanovčana.

21. Mart 2019.

ODRŽAN OKRUGLI STO “DA SE BOLjE RAZUMEMO”

Medveđa – U okviru projekta „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Srbiji“ koji se finansira iz Zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility“ za Zapadni Balkan i Tursku, održan je okrugli sto u hotelu “Gejzer” u Sijarinskoj Banji, na temu: „Službena upotreba jezika i pisama u jedinicama lokalne samouprave“.

20. Mart 2019.

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MEVEĐA

Meveđa – Diplomirani pravnik, Vladica Đokić izabran je za novog sekretara Skupštine opštine Medveđa, na kojoj je pored ostalog, usaglašeni i Statut ovog zakonodavnog tela sa Zakom o lokalnim samopravama, a rok za usaglašavanje je kraj marta ove godine.

20. Mart 2019.

OBRAZOVNA RADIONICA U OKVIRU „TAKMIČARSKIH DANA MLADIH INOVATORA I PREDUZETNIKA”

Preševo, Medveđa – Uz učešće preko 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i opština Preševo i Medveđa, u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje održana je obrazovna radionica kojom su počeli "Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika".

20. Mart 2019.

KAMBERI: OTVORILI SMO 78 NOVIH RADNIH MESTA

Bujanovac – Lokalna samouprava u Bujanovcu, po rečima predsednika opštine, Šaipa Kamberija, u prošloj godini omogućila je zapošljavanje 78 ljudi samo kroz finasiranje „start-ap“ projekata u preduzetništvu.

19. Mart 2019.

POLjOPRIVREDNICI U MARTU IZAZVALI 26 POŽARA NA TERITORIJI BUJANOVCA

Bujanovac – Samo od početka marta na teritoriji opštine Bujanovac registrovano je 26 požara na otvorenom, saopšteno je na sednici Štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatran Operativni plan za prevenciju i zaštitu od požara.

18. Mart 2019.

ZA PREDSEDNIKA SUDA TROJE KANDIDATA

Bujanovac – Za predsednika Osnovnog suda u Bujanovcu kandidovalo se troje kandidata – sadašnji v.d. predsednika Stanka Krstić, Svetozar Simić i Dragi Stojilković.

18. Mart 2019.

SIJARINSKA BANjA I MEDVEĐA U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“

Medveđa – U emisiji "Prelo u našem sokaku", svoje običaje, tradiciju i turističke potencijale, predstavio je Jablanički okrug, opština Medveđa. Kroz porodični magazin zabavno-muzičkog karaktera, umetnici, sportisti, folkoraši, guslari, kuvari, turizmolozi i mnogi drugi...

  Следећа страна»