Arhiva vesti
                   
22. Maj 2020.

MUP RASPISAO KONKURS ZA OBUKU 1.060 NOVIH POLICAJACA (ROK: 5. JUN 2020)

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

22. Maj 2020.

POČELA ISPLATA 100 EVRA ZA VIŠE OD 150.000 KORISNIKA NOVČANO-SOCIJALNE POMOĆI

Beograd - Isplata 100 evra za više od 150.000 korisnika novčano-socijalne pomoći počela je juče u ekspoziturama Banke Poštanska štedionica. Samo juče je radno vreme Poštanske štedionice bilo produženo do 18 časova u svih 185 ekspozitura i šaltera širom Srbije.

22. Maj 2020.

LOKALNIM SAMOUPRAVAMA DOSTAVLjEN IZVEŠTAJ SA PREPORUKAMA O USLOVIMA U ROMSKIM NASELjIMA

Beograd – Zaštitnik građana Zoran Pašalić je uputio svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji poseban izveštaj sa preporukama o uslovima u romskim naseljima u situaciji vanrednog stanja i primene mera zaštite usled pandemije korona virusa.

22. Maj 2020.

UKLjUČIVANjE MLADIH NA BALKANU U PROCESE DONOŠENjA ODLUKA

Novi projekat Saveta za regionalnu saradnju (RCC) će uspostaviti „omladinske laboratorije” koje će se, zajedno sa kreatorima politika, baviti važnim pitanjima zajedničkim za sve mlade ljude Zapadnog Balkana.

22. Maj 2020.

KAKO DA SAMOSTALNO UČITE KOD KUĆE

U okolnostima kada se nastava održava na daljinu često se javljaju pitanja poput: „Kako da se organizujem?”, „Šta prvo da učim?”, „Kako da učim?”, „Šta me motiviše?” i mnoga druga. U novim uslovima učenja i školovanja je veoma važno da učinimo ono što je u našoj moći i da se prilagodimo.

22. Maj 2020.

ČESTITKE PREDSEDNIKA KOORDINACIONOG TELA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

Povodom Ramazanskog bajrama svim pripadnicima Islamske veroispovesti u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa u ime Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i u svoje lično ime upućujemo iskrene čestitke sa željom...

21. Maj 2020.

UDOVIČIĆ: STIPENDIJE ZA 1.410 NAJBOLjIH STUDENATA SRBIJE

Beograd -  Vlada Republike Srbije je odlučila da poveća broj stipendija za studente i ne smanji iznose njihovih stipendija jer su mladi prioritet u našem društvu, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

21. Maj 2020.

PODELI SVOJU PRIČU O PANDEMIJI (Rok: 31. maj 2020)

Organizacija  “All-China Youth Federation”, u saradnji sa sedam organizacija sa drugih kontinenata,  je pokrenula inicijativu pod nazivom „Remember the Moments: When We are Fighting COVID-19“.

21. Maj 2020.

OTVOREN KONKURS FESTIVALA VIDEOMEDEJA ZA UMETNIKE I VOLONTERE (Rok: 15. jun 2020)

Novi Sad - Međunarodni video festival Videomedeja će se održati u periodu od 8. do 10. oktobra na više lokacija u Novom Sadu. Svi ljubitelji video umetnosti će moći da uživaju u programskom delu festivala koji će i ove godine činiti najnovija i inovativna umetnička dela iz sveta savremene video umetnosti. 

21. Maj 2020.

ELEKTRONSKO ZAKAZIVANjE UPISA I TESTIRANjA PRVAKA POČINjE 28. MAJA

Beograd - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu su sačinili nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

  Следећа страна»