Arhiva vesti
                   
28. Avgust 2014.

PREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA SASTAO SE SA VISOKOM KOMESARSKOM ZA NACIONALNE MANjINE ASTRID TORS

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu sastao se visokom komesarkom za nacionalne manjine, Astrid Tors i tom prilikom su razgovarali o pitanjima vezanim za opštiname Preševo, Bujanovac i Medveđu.

28. Avgust 2014.

POZIV ZA MEDIJE - 28.08.2014.

Pozivamo vas da u petak 29. avgusta u 11 časova u Palati Srbija u sali „Beograd“ prisustvujete prezentaciji Studije o mogućnostima unapređenja nastave i učenja srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Agenda

 

22. Avgust 2014.

SLUČAJ NASILjA U PORODICI U OPŠTINI MEDVEĐA

Medveđa - Leskovačka policija uhapsila je i predala osnovnom javnom tužiocu u Lebanu Z.I. (1962) iz  Medveđe zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopšteno je danas.

Z.I. se tereti da je u večernjim časovima, 19. avgusta ove godine, u porodičnoj kući  u pijanom stanju, vređao  i  uznemiravao, a zatim i više puta udario svoju suprugu, nanevši joj pritom teške telesne povrede. Sudija je osumnjičenom odredio pritvor od 30 dana.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo

22. Avgust 2014.

PAZITE NA BROJILA, KAZNE OGROMNE

Vranje - Rigorozna kontrola krađe struje nastavlja se proverom ispravnosti brojila, najavljuju u Privrednom društvu za distribuciju električne energije „Jugoistok" Niš.

Ekipe „Jugoistoka" kontrolišu ispravnost svakog brojila, pa ukoliko se ustanovi bilo kakva neispravnost mernog mesta kod korisnika, obračunaće se neovlašćena potrošnja električne energije u iznosu koji može biti i više stotina hiljada dinara, upozoravaju nadležni.

22. Avgust 2014.

VOZILA KONTROLIŠU I PRESRETAČI

Za mesec i po dana na putu od Vladičinog Hana do graničnog prelaza Preševo, desilo se dvadesetak saobraćajnih nesreća, a policija je otkrila 620 prekršaja. Zbog toga je pojačana kontrola saobraćajnih propisa, a vozila u pokretu kontrolišu i presretači.

Uvode red na putevima, sprečavaju i kažnjavaju svako kršenje saobraćajnih propisa. Policajci u presretačima, specijalnim automobilima, sa najmodernijom tehnologijom snimaju i prate vozila na putu kada uoče prekršaj.

21. Avgust 2014.

Nova isključenja struje dužnicima

Ekipe PD „Jugostok“počele su da isključuju struju dužnicima koji su pre 15 dana dobili poslednje opomene za uplatu zaostalih dugovanja.

Ovo preduzeće poslalao je početkom avgusta oko 20.000 upozorenja pred isključenje, a procenjuje se da je na njih odreagovala polovina potrošača.

19. Avgust 2014.

DRUGI ROK ZA POLAGANjE MALE MATURE U JABLANIČKOM I PČINjSKOM OKRUGU

Učenici koji nisu polagali završni ispit u junskom roku, koji ga nisu u kompletu položili ili koji se nisu odazvali na jedan od testova, imaju mogućnost da u tri dana polože završni ispit i time steknu pravo za upis u srednje škole

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja u drugom roku počeo je juče, kada su maturanti polagali test iz srpskog ili njihovog maternjeg jezika.

19. Avgust 2014.

NA PRODAJU 126 DRUŠTVENIH PREDUZEĆA SA JUGA SRBIJE

Agencija za privatizaciju prodaje 502 preduzeća koja su do sada bila u vlasništvu države, a među njima su EI, MIN, Simpo, ŠIK Kopaonik, Jumko, Prvi maj Pirot i mnoga druga.

Kao rešenje za nekadašnje privredne gigante koji danas posluju s gubitkom, Vlada Srbije vidi privatizaciju. Pored njih raspisana je i prodaja preduzeća iz oblasti informisanja i komunikacija, a među njima su Niška televizija, RTV Vranje, Televizija Pirot, RTV Caribrod, Radio Bujanovac, Radio Leskovac, Radio Medveđa i Radio Pirot.

18. Avgust 2014.

ŠTETA U MEDVEĐI 104 MILIONA DINARA

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković izjavio je da je šteta nastala useld nedavnih padavina u toj opštini procenjena na oko 104 miliona dinara.

„Komisija za procenu štete,  koja je formirana pri opštini, ustanovila je da je šteta nastala na putnoj infrastrukturi, stambenim i drugim objektima  i poljoprivrednom zemljištu nešto više od 104 miliona dinara. Mi smo nadležnim institucijam u Beogradu uputili detaljan spisak nastale štete i očekujemo odgovor od njih“, dodao je Drašković.

15. Avgust 2014.

U BUJANOVCU PONUĐENO 1275 HEKTARA POLjOPRIVREDNOG ZEMLjIŠTA U ZAKUP

Bujanovac - Opština Bujanovac ponudila je u zakup poljoprivredno zemljište u državnoj svojini u ukupno 78 katastarskih parcela, šo je 1275 hektara.

Oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup je već raspisan, dok će javno nadmetanje biti održano 23. septembra 2014. godine u zgradi opštine Bujanovac.

  Следећа страна»