Arhiva vesti
                   
31. Oktobar 2007.

OPTUŽEN ZA UBISTVO I NEDOZVOLjENO DRŽANjE ORUŽJA

Vranje - Okružno javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je podiglo optužnicu protiv Muzafera Sulejmanija (51) iz sela Veliki Trnovac kod Bujanovca zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja. "Okrivljenom se stavlja na teret da je 7. avgusta 2007. godine, u dvorištu lečilišta "Vrelo" u Bujanovačkoj Banji, lišio života Salamija Džemailovića, dok je ovaj sedeo u svom automobilu škoda oktavija", navodi u saopštenju. Sulejmani je, sa mesta suvozača, sa više metaka, pucao u grudi pokojnom Džemailoviću iz pištolja kalibra 7,62 mm koga je neovlašćeno nabavio i nosio. Od prostrelnih rana Salamija Džemailović je preminuo na licu mesta. Beta

29. Oktobar 2007.

Jug Srbije ne može preko noći da postane Eldorado

Nenad Đurđević, direktor Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu, najavljuje veću brigu Vlade Srbije za razvoj ovog kraja

29. Oktobar 2007.

OKRUGLI STO O STANjU NA JUGU SRBIJE

U Pres-centru u Bujanovcu danas će biti održan okrugli sto "Realizacija projekata multietničkih odnosa na jugu Srbije" u organizaciji američke nevladine organizacije Projekat za etničke odnose (PER). Istražni direktor PER-a Aleks Gligorov kazao je Beti da je cilj sutrašnjeg sastanka traženje novih mogućnosti multietničkog dijaloga na jugu Srbije i dodao da je taj sastanak podržala i ambasada Velike Britanije u Beogradu.

26. Oktobar 2007.

MLEČNA PIJACA "TEKIJA"

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji mlečne pijace "Tekija" u Vranju, vredan 11,6 miliona dinara, potpisali su predsednik opštine Vranje Miroljub Stojčić u ime Opštinskog razvojnog fonda, Novica Jančić u ime izvođača radova - firme "Noveko" i direktor JKP "Komrad" Petar Milosavljević u ime podnosioca projekta. Ovo je još jedan od projekata koji se realizuju u okviru Programa oporavka i razvoja opština MIR2.

25. Oktobar 2007.

25. oktobar 2007. god

Otvaranje vodovoda u selu Končulj.
25. Oktobar 2007.

POSETA JUGU SRBIJE

Direktor Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Đurđević i zamenica ambasadora SAD Dženifer Braš posetiće danas jug centralne Srbije, saopštito je Koordinaciono telo.

25. Oktobar 2007.

PROJEKAT

DIREKTOR Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Đurđević i zamenica ambasadora SAD Dženifer Braš posetiće danas jug centralne Srbije, saopštilo je Koordinaciono telo. Cilj posete je obilazak projekata Američke agencije za međunarodni razvoj u Vranju, Bujanovcu i Preševu.

25. Oktobar 2007.

"TRKA ZA SREĆNIJE DETINjSTVO"

BUJANOVAC - U organizaciji Crvenog krsta Bujanovac, juče je u OŠ "Branko Radičević" u Bujanovcu organizovana "Trka za srećnije detinjstvo". Prema rečima Bratislava Lazarevića, sekretara Crvenog krsta Bujanovac, trka se organizuje već nekoliko godina, a cilj je da se pomognu socijalno najugroženija deca.

23. Oktobar 2007.

23.oktobar 2007.god.

U četvrtak, 25. oktobra 2007. godine, Direktor Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Nenad Đurđević, pridružiće se zamenici ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Dženifer Braš u poseti jugu Srbije. Poseti će takođe prisustvovati Verica Kalanović, potpredsednica Koordinacionog tela, zadužena za oblast ekonomije i infrastrukture i državna sekretarka za regionalni razvoj.

18. Oktobar 2007.

INTERVJU DUŠANA SPASOJEVIĆA "VEČERNjIM NOVOSTIMA

Stiče se utisak da Sjedinjene Američke Države imaju više razumevanja za poziciju Srbije o svim pitanjima, pa i o Kosovu i Metohiji, nego pojedine evropske zemlje - ocenio je u razgovoru za "Novosti" pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Dušan Spasojević, posle posete SAD i Velikoj Britaniji, gde je primljen na najvišem nivou. On naglašava da se sa predstavnicima SAD saglasio da je saradnja u oblasti odbrane najuspešniji oblik bilateralne saradnje Srbije i SAD.

  Следећа страна»