Arhiva vesti
                   
30. Septembar 2014.

JAPANSKE STIPENDIJE ZA STUDENTE I ISTRAŽIVAČE

Niš – Kompanija „Japan Tobako Internešnal“(Japan Tobacco International JTI) i Ambasada Japana četvrtu godinu zaredom raspisuju konkurs za dodelu Sakura stipendija.

Konkurs je namenjen studentima i istrazivačima koji nisu u stalnom radnom odnosu, a imaju dobre istrazivačke ideje iz različitih oblasti, koje uključuju japanski jezik, knjizevnost i kulturu, društvene i tehničke nauke, kao i ekonomiju.

30. Septembar 2014.

ŠUMOKRADICE PUSTOŠE NA JUGU SRBIJE

Praksa bespravne seče šuma u okolini Vranja se i ove godine nastavlja, s tim što je zabeležen porast broja šumokradica, upozoravaju iz udruženja „Zelena mreža“.

Najviše stradaju bukove šume u državnom posedu, a podneto je i nekoliko krivičnih prijava zbog neovlašćene seče drveća.

29. Septembar 2014.

SPREMA SE „PROGRAMSKO BUDžETIRANjE“

Radionica o programskom budžetiranju održana u Vranju okupila je predstavnike gradova i opština sa juga Srbije koji su razgovarali o uvođenju ovakve vrste pravljenja budžeta na lokalnom nivou za 2015. godinu.

Programsko budžetiranje znači uspostavljanje novog načina planiranja i raspodele budžetskih sredstava. Praktično, sada će biti moguće izmeriti koliko koštaju ponuđena rešenja nekog problema,što do sada nije bio slučaj.

29. Septembar 2014.

NAGRADA ZA „KONEKŠN“

Vranje - Regionalni ,,Konekšn“ centar iz Vladičinog Hana odabran je od Kancelarije za evropske integracije za jedan od 13 primera najbolje prekogranične prakse u Republici Srbiji u protekle dve godine.

Po rečima Tatjane Panić Živković, rukovodioca  projekta, kriterijumi po kojima su projekti ocenjivani uključuju: uticaj projekta, održivost rezultata i ostvarenog partnerstva, vidljivost, relevantnost za teritoriju, prekogranični efekat, značajan uticaj na ciljnu grupu, međusektorska saradnja i saradnja  sa javnim i civilnim sektorom.

29. Septembar 2014.

NOVO LICE BUJANOVCA

Vranje – Ostalo je još mesec dana za završetak radova na rekonstrukciji i uređenju centralnog trga u Bujanovcu.

Kako je planirano, centralna pešačka zona trebalo bi da dobije novo ruho i postane zona unapređenog poslovanja. Ona ima za cilj oživljavanje trga, otvaranje novih prodavnica, restorana i kafića, kao i privlačenje turista.

26. Septembar 2014.

NORVEŠKE STIPENDIJE ZA SRPSKE STUDENTE

Niš – Univerzitet za nauku i tehnologiju iz norveškog grada Trondhajma objavio je konkurs za stipendije za studije u prolećnom semestru 2015. godine.

Pravo da konkurišu za stipendije imaju studenti iz Srbije koji studiraju Elektronski, Mašinski, Ekonomski, Medicinski ili Fakultet zaštite na radu.

26. Septembar 2014.

RADIONICA O PROGRAMSKOM BUDžETIRANjU

Vranje – U Vranju se juče održala regionalna radionica o programskom budžetiranju, koja je okupila predstavnike gradova i opština iz Pčinjskog, Jablaničkog i Topličkog okruga.U ime Stalne konferencije gradova i opština, koja je bila organizator skupa, prisutne je pozdravila Dunja Naić, sekretar Odbora za finansije. Ona je govorila o ulozi SKGO u pripremi programskog budžeta i podršci jedinicama lokalnih samouprava kroz program ,,Exchange 4″, koji finansira Evropska unija.

26. Septembar 2014.

USKORO ZAKONI O REFORMI LOKALNE SAMOUPRAVE

Beograd - Ministarka za državnu upravu Kori Udovički najavila je da će uskoro biti donete izmene zakona koje će omogućiti učešće lokalne samouprave u evropskim integracijama i profesionalizaciju lokalne samouprave.

"Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi je skoro gotov i njime će se omogućiti da lokalne samouprave prate evropske integracije i u njima učestvuju", rekla je Udovički na konferenciji o uvođenju kancelarija i službenika za EU u lokalnim vlastima, na kojem je istaknuto da takve promene u samoupravi ne vode novom zapošljavanju.

26. Septembar 2014.

TREĆI UPISNI ROK NA FAKULTETIMA

Ni posle drugog upisnog roka slobodna mesta na većini fakulteta Univerziteta u Nišu nisu popunjena, tako da je na nekima od njih organizovan treći upisni rok.

Prijava za treći upisni krug na Pravnom fakultetu u Nišu, na kome ima još 119 samofinansirajućih mesta i dodatnih 26 na odeljenju u Medveđi počinje u petak 26. septembra.

25. Septembar 2014.

ZAVRŠENI RADOVI NA IZGRADNjI KOMBINOVANOG IGRALIŠTA U BUJANOVCU

Početkom avgusta završeni su radovi na izgradnji kombinovanog dečije-sportskog igrališta u Bujanovcu u okviru projekta,,Razvoj infrastrukture u romskim naseljima na jugu Srbije". Osnovni cilj ovog projekta je bio unapređenje socijalne infrastrukture i stvaranje boljih životnih uslova u romskim naseljima na jugu Srbije. U naselju „Morava 76" u Bujanovcu nije postojao obezbeđeni prostor za igru dece, te se izgradnjom igrališta doprinelo boljoj socijalnoj interakciji među stanovnicima naselja i šire zajednice, naročito među mladim ljudima i decom.

  Следећа страна»