Arhiva vesti
                   
29. Avgust 2008.

Ministar Marković razgovarao sa predsednikom CSSP-a Švarc-Šilingom

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković primio je Kristijana Švarc-Šilinga, počasnog predsednika CSSP - nemačke neprofitne organizacije koja se bavi unapređenjem međuetničkih odnosa u konfliktnim regionima i predstavnike te organizacije. Sastanku na kojem je razmatrana situacija na jugu Srbije prisustvovao je i direktor Službe Koordinacionog tela u Beogradu Nenad Đurđević.

29. Avgust 2008.

ODLOŽENO SKIDANjA LINKA TV PREŠEVO

Preševo - Isključenje emitovanja programa Televizije Preševo odloženo je juče na intervenciju Koordinacionog tela za jug Srbije. Koordinaciono telo je uputilo Ministarstvu za telekomunikacije preporuku da preispita odluku za skidanje linka te TV stanice.

28. Avgust 2008.

KAKO PODELITI LESKOVAC?

Posle dobijanja statusa grada, u Leskovcu se spore oko toga kako reorganizovati veliku organizacionu jedinicu sa glomaznom birokratijom

22. Avgust 2008.

POČINjE LEGALIZACIJA ROMSKIH NASELjA

LESKOVAC - Bujanovac je jedina opština sa juga Srbije u kojoj je u toku postupak donošenja odluke o legalizaciji romskih naselja, predviđene akcionim planovima stanovanja u okviru Dekade Roma 2005-2015. godine.

18. Avgust 2008.

DA LEBANU VRATI ŽIVOT

PREDSEDNIK NAJSIROMAŠNIJE OPŠTINE NA JUGU SRBIJE NAJAVLjUJE KAMPANjU ZA PRIVLAČENjE INVESTITORA

15. Avgust 2008.

Obrazovanje mladih Roma najvažniji zadatak

U Gradskoj skupštini Leskovca uskoro počinje da radi Savet za nacionalne manjine Obrazovanje mladih Roma najvažniji zadatak

14. Avgust 2008.

LEBANE - OTKRILI STAKLARU

U Caričinom gradu kod Lebana arheolozi su pronašli radionicu u kojoj se još u šestom veku proizvodilo staklo. Ako ovo otkriće potvrdi Rimsko-nemački muzej u Majncu, dosadašnje verovanje da se staklo u tom periodu proizvodilo samo u Egiptu, Palestini i Siriji moraće da bude korigovano.

12. Avgust 2008.

RUSI DOLAZE U MEDVEĐU

MEDVEĐA - Posle višedecenijskog tavorenja u siromaštvu, stanovnicima opštine Medveđa smeši se izvesnija budućnost. Novi vlasnik zapuštenog rudnika olova, cinka, srebra i zlata šabački „Farmakom“ već je doveo svoju ekipu za pripremu proizvodnje, koja se najavljuje početkom iduće godine, a ovih dana u Sijarinsku banju stigli su ruski investitori sa namerom da izgrade hotel sa četiri zvedice i apartmantsko naselje sa pet do 10 kućica.

10. Avgust 2008.

RUDARI PLAĆENI KAO PROFESORI

Koncern „Farmakom MB” saopštio je da će do kraja godine zaposliti 500 radnika rudarske struke, a tokom 2009. godine još 1.500 radnika. Prema rečima izvršnog direktora tog koncerna za rudarstvo Dragorada Misojčića, rudari koji rade u „Farmakomu MB” imaju platu kao univerzitetski profesori, a rudarski inženjeri duplo više.

7. Avgust 2008.

7.avgust 2008. god

U četvrtak, 7. avgusta 2008. godine, USAID-ov Program za ekonomski razvoj opština (MEGA) je, na inicijativu Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, organizovao radni sastanak na kome su predstavnici ove tri opštine imali priliku da stručnjacima za lokalni ekonomski razvoj, kao i svojim kolegama, predstavnicima Kragujevca i Loznice, predstave svoje prezentacije za investitore.

  Следећа страна»