Arhiva vesti
                   
29. April 2015.

EVROPSKI PROGRES: ODOBRENI PRVI PROJEKTI ZA MALA I SREDNjA PREDUZEĆA

Prijepolje - Upravni odbor razvojnog programa Evropski PROGRES odobrio je na jučerašnjem sastanku finansiranje pet projekata za pružanje podrške klasterima ukupne vrednosti 198.000 evra, od čega će Evropska unija i Vlada Švajcarske obezbediti 174.000 evra, a preostalih 24.000 evra sami klasteri. Ovim projektima će biti podržano 28 malih i srednjih preduzeća na jugoistoku i jugozapadu zemlje a očekuje se da kroz realizaciju aktivnosti  bude otvoreno najmanje 15 novih radnih mesta, te da se poveća promet i izvoz za najmanje 5 odsto.

29. April 2015.

“JAZZ DAY" U NIŠU I VRANjU

Niš - Svetski dan džeza, 30. april, „Nišvil” će obeležiti koncertima u Nišu i Vranju, na kojima će nastupiti muzičari iz Bujanovca, Vranja, Leskovca i Niša.

29. April 2015.

MILKOVIĆ NA ČELU UO VETERINARSKE KOMORE SRBIJE

Bujanovac – Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, novi je predsednik Upravnog odbora Veterinarske komore Srbije.

28. April 2015.

CARINICI U NESESERU OTKRILI VIŠE OD 90.000 EVRA

Preševo -  Na graničnom prelazu Preševo carinici su otkrili više od 90.000 evra sakrivenih u ženskom neseseru, za koje nije postojala potvrda o poreklu novca, od kojih je zaplenjeno više od 70.000 evra, saopštila je Uprava Carine.

28. April 2015.

POČELA SEČA STRUJE NA JUGU SRBIJE

Vranje - Elektrodistribucija Vranje uputila je ovih dana poslednje opomene na adrese 7.922 kupca iz kategorije domaćinstava, kao 944 firmi sa juga Srbije.

28. April 2015.

NOVA REŠENjA U OBLASTI PORODIČNIH PENZIJA

Beograd - Promene u Zakonu o PIO, koje važe od ove godine, donele su nova rešenja u oblasti porodičnih penzija.Na porodične penzije više neće moći da računaju udovice ili udovci koji u trenutku smrti supružnika budu mlađi od 45 godina.

28. April 2015.

GRAĐANI SA JUGA I ISTOKA SRBIJE NAJVIŠE ODLAZE IZ ZEMLjE

Beograd - Prema publikaciji „Srbija u procesu spoljnih migracija“, autora Vladimira Stankovića, u izdanju Republičkog zavoda za statistiku, po regionima najviše ljudi na radu u inostranstvu poslednjih godina je bilo iz južne i istočne Srbije, nešto više od 110.000, zatim iz Šumadije i zapadne Srbije oko 104.000, dok je upola manje Vojvođana i Beograđana.

27. April 2015.

SUBVENCIJE STOČARIMA IZ BUJANOVCA

Bujanovac - Za podršku Programu sprovođenja poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za ovu godinu lokalna samouprava u Bujanovcu opredelila je iz budžeta 11 miliona dinara, rekao je Nagip Arifi, predsednik Opštine Bujanovac. Od ukupnog iznosa, Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu  participiraće sa četiri miliona dinara.

27. April 2015.

MENTORSTVO ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

Bujanovac – NVO „Resurs centar“ iz Bujanovca, koji već stekao iskustvo u sprovođenju obuka članova organizacija civilnog društva,  prošlog petka je uspešno organizovao radionicu koja se odnosila na stratešku komunikaciju sa medijima.

24. April 2015.

INSPEKCIJA OTKRILA 62 RADNIKA „NA CRNO” U FABRICI U BUJANOVCU

Bujanovac - Ministarstvo za rad i zapošljavanje Republike Srbije saopštilo je da je Inspektorat za rad u jednom proizvodnom pogonu u Bujanovcu otkrio da 62 osobe rade „na crno", ali nije navedeno o kom pogonu se radi.

  Следећа страна»