Arhiva vesti
                   
31. Maj 2012.

JUŽNA MORAVA U PORASTU

Vranje, Trgovište - U poslednjih nekoliko dana na širem području juga Srbije palo je oko 100 litara kiše po kvadratnom metru, što je dovelo do porasta nivoa Južne Morave i lokalnih pritoka, ali za sada ne prete poplave.

25. Maj 2012.

KURS SRPSKOG JEZIKA U BUJANOVCU I PREŠEVU

Bujanovac, Preševo - Druga generacija polaznika kursa srpskog jezika dobila je sertifikate posle polaganja završnog ispita. Polaznici kursa su mladi albanske nacionalnosti iz Bujanovca i Preševa, kojima je znanje srpskog jezika preduslov za upis na fakultete novosadskog univerziteta.

21. Maj 2012.

PREŠEVO OČIŠĆENO OD KASETNIH BOMBI

U opštini Preševo uklonjene su sve neeksplodirane kasetne bombe preostale iz NATO intervencije u Srbiji 1999. godine, izjavio je direktor nevladine organizacije Norveška narodna pomoć Emil Jeremić.

17. Maj 2012.

VOJNI LEKARI PREGLEDALI CIVILE U MEDVEĐI

Medveđa – U mesnoj zajednici Đulekare (opštinaMedveđa) lekari i medicinski tehničari odeljenja za zdravstvenu zaštitu treće brigade kopnene vojske izveli su akciju „Vojni lekar na selu“, koja je deo civilno-vojne saradnje.

15. Maj 2012.

POČELA GRADNjA NOVE KUĆE ZA ŠEST BLIZNAKINjA

Medveđa – Počela je izgradnja nove kuće za šest bliznakinja iz sela Gazdare kod Medveđe, koje su se rodile za samo 28 meseci. Novac za kuću prikupljen je u velikoj humanitarnoj akciji, dok je deo sredstava doniralo i preduzeće „Špik kaza“ iz Ivanjice.