Arhiva vesti
                   
29. Jun 2018.

SAVET RODITELjA PODELIO KNjIGE NAJBOLjIM UČENICIMA

Bujanovac – Svršenim osnovcima bujanovačke Osnovne škole „ Branko Radičević” su juče u prostorijama te škole uručene Vukove diplome, nakon čega je usledila svečanost u bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić,“

29. Jun 2018.

MOGUĆA OBUKA ĐAKA U “GEOX”-U

Vranje - Najveća italijanska fabrika obuće  „Geox” u Vranju bi uskoro mogla da obučava srednjoškolce iz Pčinjskog okruga kako da prave obuću.

29. Jun 2018.

JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANjE ZAINTERESOVANOSTI ZA UČEŠĆE NA USAID-OVOM PROJEKTU ZA ODGOVORNU VLAST

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast objavljuje poziv za iskazivanje zainteresovanosti jedinica lokalne samouprave za učešće u Projektu. Cilj poziva je odabir od pet do sedam lokalnih samouprava u Srbiji...

28. Jun 2018.

„IGRE BEZ GRANICA“ U VRANjU

Preševo, Bujanovac, Medveđa – Karavan „City Games,“ koji je sličan nekadašnjim „Igrama bez granica,“ uskoro kreće na svoju turneju, a u Vranje stiže 18. jula. „City Games“su međunarodni sportsko-zabavni projekat koji je organizovan kao serija takmičenja između predstavnika evropskih gradova. Karavan „City Games“ će ove godine posetiti 10 gradova u Srbiji.

28. Jun 2018.

RASPISAN KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZADRUGARIMA

Beograd - Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj, je izjavio da   poljoprivrednici i zadrugari mogu od juče da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava, za šta je izdvojeno oko 825 miliona dinara u okviru projekta „500 zadruga u 500 sela“.

28. Jun 2018.

KONKURS FONDACIJE „ANA I VLADE DIVAC” ZA DODELU STIPENDIJA SREDNjOŠKOLCIMA ZA ŠKOLSKU 2018/2019 GODINU

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Fondacija „Ana i Vlade Divac,“ u saradnji sa grupom donatora iz SAD, je raspisala konkurs za dodelu stipendija učenicima koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

27. Jun 2018.

USPEH PROJEKTA „STOP DEČIJEM RADU”

Bujanovac, Vranjska Banja - U okviru realizacije projekta „Stop dečjem radu”, čiji je cilj da romska deca prestanu da napuštaju sistem obrazovanja zbog odlaska na rad sa roditeljima, 31 dete iz 30 romskih porodica nije išlo na rad sa roditeljima, niti je napustilo školovanje.

27. Jun 2018.

SMANjUJE SE BROJ OBOLELIH OD MALIH BOGINjA U PČINjSKOM OKRUGU

Preševo, Bujanovac - U poslednjih desetak dana je samo šest osoba obolelo od morbila u Pčinjskom okrugu, u kome je do sada registrovano 640 slučajeva obolelih od ove bolesti.  Najviše obolelih, njih 270, je u Surdulici, a najmanje u Bosilegradu, gde je registrovan samo jedan slučaj.

27. Jun 2018.

POČELA TURISTIČKA SEZONA U SIJARINSKOJ BANjI

Medveđa - Turistička sezona u Sijarinskoj Banji je zvanično počela 28. maja dolaskom prve grupe gostiju iz Zrenjanina, a cenovnik pansionskih usluga uvećan je za samo 100 dinara u odnosu na prošlogodišnji, dok je cena karte za bazene ostala nepromenjena.

26. Jun 2018.

IZ BUDžETA OPŠTINE BUJANOVAC 5 MILIONA DINARA ZA ZAPOŠLjAVANjE U DOMU ZDRAVLjA

Bujanovac - Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je još uvek na snazi, Dom zdravlja u Bujanovcu se već nekoliko godina suočava sa nedostatkom medicinskog i nemedicinskog osoblja. Taj problem se rešava angažovanjem radnika na određeno vreme, koji se finasiraju iz budžeta lokalne samouprave.

  Следећа страна»