Arhiva vesti
                   
26. Maj 2008.

RASPISAN TENDER ZA PRODAJU VRANjSKOG "ZAVARIVAČA", STRANCI VEĆ ZAINTERESOVANI

Rok za dostavljanje ponuda 11. jul. Tenderska dokumentacija 8.000 evra VRANjE - Fabrika za proizvodnju čeličnih konstrukcija "Zavarivač" iz Vranja, uskoro će, ako sve bude išlo po planu, dobiti novog vlasnika 40,2 odsto akcija. Toliko je, naime, Agencija za privatizaciju ponudila na prodaju. Rok za dostavljanje ponuda je 11. jul, a cena tenderske dokumentacije je 8.000 evra.

24. Maj 2008.

ASFALT

BUJANOVAC - Zahvaljujući Vladi Srbije koja je, posredstvom Koordinacionog tela za jug Republike, obezbedila 10.150.000 dinara, završeno je asfaltiranje 1,2 kilometra puta. Prolazeći kroz romsko naselje, ova saobraćajnica povezuje Gnjilanski put sa Ulicom Jaćima Đošića u Bujanovcu. Po rečima Sime Gazikalovića, šefa bujanovačke kancelarije Koordinacionog tela, time neće biti završena predviđena ulaganja u razvoj infrastrukture u ovoj višenacionalnoj opštini, gde je ovogodišnjim programom SO Bujanovac planirano da se realizuje 26 projekata, u vrednosti oko 730 miliona dinara.

21. Maj 2008.

DI BUJANOVAC OSIGURALA TRŽIŠTE

Najveća balkanska fabrika duvanske folije normalizovala proizvodnju Bujanovac Posle tri godine „Duvanska industrija Bujanovac“ (DIB) uspela je da se konsoliduje. Ovu godinu počela je pozitivnim bilansima. Najveća balkanska fabrika duvanske folije prevazilazi krizu koja je gotovo blokirala proizvodnju kad su prodate domaće fabrike cigareta. U međuvremenu, oprema je modernizovana i automatizovana, a uvedena je i posebna kontrola kvaliteta.

21. Maj 2008.

SLOBODAN DRAŠKOVIĆ DESET GODINA PREDSEDNIK SO

U Medveđi ponovo ubedljiva pobeda Grupe građana i DS - a Leskovac, Medveđa - Koaliciju Grupa građana - DS na čelu sa aktuelnim predsednikom opštine Slobodanom Draškovićem ubedljivo je pobedila na lokalnim izborima u Medveđi. Najpopularniji političar u Medveđi i koalicija koju je predvodio osvojila je 14 od 35 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu. Slobodan Drašković, prosvetni radnik iz Medveđe, koji je bio često na meti pojedinih beograds

17. Maj 2008.

SANACIJA PUTEVA

MEDVEĐA Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo je dva i po miliona dinara za finansiranje projekta "Uređenje lokalnih i nekategorisanih puteva" u opštini Medveđa.

15. Maj 2008.

OFICIR S RUŽOM

KOMANDANT 4. brigade Kopnene vojske, do pre neki dan pukovnik, Milosav Simović (41), jedan je od 17 novih brigadnih generala. I, najmlađi je među oficirima sa najvišim činom u VS. Uz to, njemu je pripao jedan od 204 nova pasoša u akciji „Novosti“ i RTS-a. Zahvaljujući njemu, vojska u vranjskom kraju uživa nepodeljeno poverenje, jer je, otvorivši kapije tamošnje kasarne, na već čuvenim "Otvorenim danima", armiju približio običnom čoveku, pa ona odavno nije neka tabu-tema, već oslonac i u najtežim situacijama. S tim će se složiti i mnogi Albanci, uprkos predrasudama da im je Vojska Srbije trn u oku.

14. Maj 2008.

ŽIVI KREDIT ZA DOMAĆINSTVA

Pomoć seljacima preko Veterinarske stanice Bujanovac BUJANOVAC - Preko Veterinarske stanice Bujanovac italijanska nevladina organizacija „Krik“ će u vidu kredita podeliti 185 steonih junica ili deset sjagnjenih ovaca za 165 domaćinstava u selima Letovica, Oslare i Rakovac u opštini Bujanovac.

13. Maj 2008.

GAZDA IZ ISTE BRANŠE

PROSPEKTI ZA PRODAJU "HEBE" I "BIVODE" IZ BUJANOVCA OD DANAS DOSTUPNI ZAINTERESOVANIM KUPCIMA Uz depozit od 250.000 evra, uslov je da se budući kupac bavi proizvodnjom vode

10. Maj 2008.

INVESTICIJE GASE ŽEĐ

MEDVEĐA Zahvaljujući finansijskoj pomoći Kordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu i opštinskih vlasti, žitelji sela Breznica na severu bujanovačke opštine konačno će rešiti višegodišnji problem neadekvatnog snabdevanja vodom za piće.

8. Maj 2008.

VIŠI PROFIT U NERAZVIJENIM PODRUČJIMA

Članovima Američke privredne komore, koja okuplja najveće investitore u našoj zemlji, jasno je da na jugu Srbije, u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, postoji veliki potencijal za ulaganje. Ovo je juče novinarima rekao Dejan Cvetković, predsednik ove organizacije, posle sastanka sa Nenadom Popovićem, zamenikom predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije.

  Следећа страна»