Arhiva vesti
                   
30. Maj 2011.

NOVE ŠANSE

Nakon tromesečnog kursa učenja srpskog jezika 90 srednjoškolaca iz Preševa dobilo je diplome, ali i šansu više da dobiju posao u državnim službama. Kurs je finansiralo Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a organizovala ga je nevladina organizacija Međunarodni ljudski centar. Ta organizacija najavila je i kurs srpskog za Albance zaposlene u državnim i privatnim preduzećima. Podaci govore da je interesovanje za ovaj kurs bilo veliko i da se prijavilo 120 Albanaca, uprkos činjenici da je kurs moglo da pohađa njih 90.

27. Maj 2011.

OBAVEŠTENjE - 27. maj 2011. godine

Obaveštavamo sve zainteresovane da je rok za slanje prijava za obuku za nevlaldine organizacije produžen do 10 časova u ponedeljak, 30. maja 2011. godine. Prijave mogu da se šalju  na sledeće adrese: ivana.stanojev@kt.gov.rs i i.stanojev@gmail.com  

25. Maj 2011.

KOD PREŠEVA NAĐENO DVADESET KASETNIH BOMBI

Preševo – Skoro 20 zaostalih kasetnih bombi pronađeno je i uništeno od 29. aprila kod sela Buštranja, u opštini Preševo, izjavio je juče Emil Jeremić, regionalni direktor Norveške narodne pomoći koja finansira uklanjanje projektila.

25. Maj 2011.

PREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA U POSETI PREŠEVU I BUJANOVCU

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za oppštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković, u petak, u Preševu, dodelio je diplome polaznicima kursa srpskog jezika. Projekat je finansiralo Koordinaciono telo, a realizovala organizacija International Human Center iz Preševa. Tromesečni kurs  pohađalo je 90 polaznika, pre svega srednjoškolci i studenti.

24. Maj 2011.

OBUKA ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE U PERIODU OD 1. DO 4. JUNA U PRESS CENTRU U BUJANOVCU

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u okviru PBILD programa Ujedinjenih nacija organizuje obuku za nevladine organizacije u periodu od 1. do 4. juna u prostorijama Pres centra u Bujanovcu. - Poziv (srpska verzija) - Poziv (albanska verzija) - Poziv (romska verzija) - Motivaciono pismo - Prijavni formular

24. Maj 2011.

REZULTATI PROJEKTA O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLjU ROMA

Rezultati trogodišnjeg projekta „Pristup zdravstvenim uslugama kojima se leče polni i reproduktivni organi žena i mladih - raseljenih i Roma/Romkinja u južnoj Srbiji“ predstavljeni su juče u beogradskom hotelu „M“.

24. Maj 2011.

VATLE PRVI UPOZORIO NA PRILIV LAŽNIH AZILANATA

Početkom marta ove godine, belgijski državni sekretar Melkior Vatle je sa zvaničnikom Evropske komisije Žanom Lujem de Brauerom i ambasadorkom Belgije Deniz de Hauvere posetio Bujanovac, gde je sa predstavnicima Albanaca iz Bujanovca i Preševa razgovarao o problemu povećanog broja zahteva građana sa juga Srbije za azilom u Belgiji.

23. Maj 2011.

RAD NA RAZVOJU EKOLOŠKE SVESTI U PREŠEVU

Udruženje građana za zaštitu životne sredine „Zeleni svet“ iz Preševa je u okviru projekta „Za ekološki održivu sredinu“ organizovalo ekološku izložbu u holu doma kulture „Abdula Krašnica“ u Preševu. Srednjoškolci su pozvani da različitim likovnim tehnikama osmisle radove na temu zaštite životne sredine ove opštine.

  Следећа страна»