Arhiva vesti
                   
30. Jun 2016.

DECA IZBEGLICE U PRIHVATNOM CENTRU U PREŠEVU DOBILA IGRALIŠTE

Preševo – Organizacija Save the Children donirala je Prihvatnom centru u Preševu igralište za najmlađe koji se na izbegličkom putu nađu u ovom centru. Na površini od 250 kvadratnih metara, pokrivenih prirodnom travom, nalaze se penjalice, tobogani, klackalice, ljuljaške, kao i pet klupa. 

30. Jun 2016.

IFTARSKA VEČERA U CENTRU BUJANOVCA

Bujanovac - Oko 2.500 osoba prisustvovalo je sinoć u centru Bujanovca, na Trgu Karađorđa Petrovića, iftarskoj večeri. Iftarsku večeru je organizovala opština Bajram Paša iz Istambula, a prisustvovali su joj vernici iz Bujanovca i Preševa, kao i predsednici opština Bajram Paša i Bujanovac, Atila Ajdner i Šaip Kamberi.

30. Jun 2016.

KOSIDBA NA MAROVCU - 30.06.2016.

Medveđa - Turistička organizacija opštine Medveđa organizuje u subotu, 2. jula ove godine, 17. „Kosidbu na Marovcu“ u selu Marovac, na Perovića livadama, koja okuplja najbolje kosače iz Gornje Jablanice. Organizaciju ove turističke manifestacije pomogli su i Mesna zajednica Marovac i Zavičajno udruženje „Kitka“.

29. Jun 2016.

INŽENjER KOSTIĆ TREĆI PUT IZABRAN ZA DIREKTORA „MEGALA"

Bujanovac - Dragoljub Kostić, mašinski inženjer iz Vranja, treći put je izabran za generalnog direktora bujanovačkog preduzeća „Megal“. Odluku da taj privrednik ponovo bude na čelu uspešne metalske firme doneli su članovi Skupštine akcionara „Megala“ na poslednjoj sednici.

29. Jun 2016.

Program LEDIB - Finasiranje malih i srednjih preduzeća, poljoprivrednika, zadruga i preduzetnika Jablaničkog, Pčinjskog, Nišavskog,Topličkog i Pirotskog okruga

Vlada Republike Srbije potpisala je krajem 2006. godine s vladom Kraljevine Danske Memorandum o razumevanju kojim se Republici Srbiji, kroz sprovođenje Programa lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu (Program LEDIB), pruža bespovratna finansijska pomoć.

28. Jun 2016.

DECA IZ MEDVEĐE U BEOGRADU

Beograd - Gradski menadžer Goran Vesić ugostio je juče u Starom dvoru decu iz Predškolske ustanove „Mladost”iz Medveđe, koja su bila u jednodnevnoj poseti Beogradu. Istakavši da Beograd ne pripada samo Beograđanima već svim građanima Srbije, Goran Vesić poželeo je dobrodošlicu najmlađim stanovnicima Medveđe:

28. Jun 2016.

ZAJEDNIČKA STANICA U TABANOVCIMA SKRAĆUJE PUTOVANjE VOZOM U MAKEDONIJU

Preševo - Srbija i Makedonija potpisale su juče u Beogradu pet protokola kojima se omogućava uspostavljanje zajedničke stanice u Tabanovcima, što će značajno skratiti vreme putovanja železnicom i carinske procedure na granici dve zemlje.

27. Jun 2016.

VAKCINACIJA STOKE U OPŠTINAMA BUJANOVAC, PREŠEVO I MEDVEĐA

Bujanovac, Preševo, Medveđa – Vakcinisanje goveda protiv zarazne bolesti „nodularni dermatitis“, ili „kvrgava koža“, počelo je u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa prošlog petka po podne, a završilo se u nedelju, kada je napravljen presek stanja stoke koja je do tada vakcinisana.

27. Jun 2016.

JAVNO PREDSTAVLjANjE PROJEKTA „ZNANjEM I PROAKTIVNOŠĆU MLADIH DO NOVIH RADNIH MESTA”

Bujanovac – NVO “Građanske incijative” organizuje u Bujanovcu javno predstavljanje novog omladinskog projekta „Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta” u četvrtak, 30. juna 2016. godine u prostorijama Opštinskog kluba za ljudska i manjinska prava, sa početkom u 11 časova. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

24. Jun 2016.

U PREŠEVU OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN SOS DEČIJIH SELA

Preševo - Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležen je juče nizom manifestacija u Preševu, Beogradu, Nišu i Obrenovcu. Jučerašni datum obeležen je u Preševu u okviru Programa urgentne pomoći „Solidarnost", u Prihvatnom centru Preševo, gde je organizovana likovna radiodica za decu smeštenu u ovom centru i prezentacija aktuelnih projekata SOS Dečijih sela za predstavnike partnerskoh organizacija.

  Следећа страна»