Arhiva vesti
                   
29. Februar 2012.

BANjA, RUDNIK, FABRIKA I ZATVOR

Medveđa - Socijalno zbrinjavanje najugroženijih bio je prioritet opštine Medveđa, koja je zimus podelila po 2 kubna metara ogrevnog drveta najgroženijim stanovicima, a ta pomoć je stigla do 50 domaćinstava. Januara 2012. godine, Centar za socijalni rad podelio je jednokratnu novčanu pomoć stotinama porodica i pojedinca koji nemaju primanja. Obezbeđena su i 4 kontejnera za smeštaj porodica koje nisu imale krov nad glavom.

29. Februar 2012.

ODLUKA - stipendisti 29. 02. 2012 godine.

Komisija Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo , Bujanovac i Medveđa za izbor stipendista studenata Univerziteta u Novom Sadu nakon sprovedenog postupka, utvrđivanja formalnih uslova i obavljenih intervjua sa prijavljenim kandidatima donela je odluku i utvrdila listu kandidata koji su ispunuli uslove predviđene konkursom:

24. Februar 2012.

USPEŠAN PRVI SEMESTAR ODELjENjA EKONOMSKOG FAKULTETA IZ SUBOTICE U BUJANOVCU

Od akademske 2011/12 godine, u Bujanovcu radi akreditovano odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice Univerziteta u Novom Sadu, gde se nastava  odvija na srpskom i albanskom jeziku. Odeljenje je otvoreno uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Ministarstva prosvete i nauke, Vlade AP Vojvodina, Univerziteta u Novom Sadu, kancelarije Visokog komesara za nacionalne manjine i misije OEBS u Srbiji. Na odeljenje Ekonomskog fakulteta upisano je 94 studenta srpske, albanske i drugih nacionalnosti.

20. Februar 2012.

LOKALNA VLAST NE POMAŽE RAD NARODNE KUHINjE

Bujanovac - Bratislav Lazarević, sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta u Bujanovcu, je izjavio da lokalna vlast u ovoj opštini ne pomaže rad narodne kuhinje, koja dnevno pripremi i podeli 1.290 obroka za najsiromašnije.

20. Februar 2012.

ODRŽAVANjE DEPONIJE

Bujanovac - Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja dodelilo je opštini Bujanovac 12.600.000 dinara za nabavku kamiona za sakupljanje otpada, kao i jednog buldožera za održavanje gradske deponije.

10. Februar 2012.

KONKURS za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu

Služba Koordinacionog tela, u skladu sa definisanim prioritetima, a posebno zalažući se za poboljšanje kvaliteta obrazovanja na teritoriji opština Preševo i Bujanovac, raspisuje konkurs za dodelu 10 studentskih stipendija za mlade sa prebivalištem na području opština Preševo i Bujanovac.

10. Februar 2012.

SMRZAVAJU SE U OPŠTINI, SUDU, DOMU KULTURE

Bujanovac - Leden dan, još ledeniji ambijent u zgradi SO, domu kulture, sudu, pošti, najvećoj stambenoj zgradi u Bujanovcu, takozvanom „soliteru“, gde su zaposleni i stanari cvokotali pored hladnih radijatora.

7. Februar 2012.

SVE DRAMATIČNIJE ZBOG SNEGA I SIBIRSKE HLADNOĆE

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije spasili su juče u hitnoj akciji Božidara Nikolića iz sela Maćedonce u opštini Medveđa, koji je mesec dana bio zavejan i potpuno odsečen od sveta, a poslednjih sedam dana ostao je bez hrane i lekova. Probijajući se nekoliko sati kroz smetove, pakete sa hranom i lekove doneli su mu vatrogasci iz Medveđe.