Arhiva vesti
                   
28. Maj 2010.

MULTIETNIKI KOŠARKAŠKI KLUB U BUJANOVCU

U petak je održana utakmica letnje košarkaške lige između BSK Junior-Elita (Bujanovac) i KK Jug (Vranje). BSK Junior i Elita su krajem februara potpisali multietnički sporazum o saradnji dva kluba, a ministar Milan Marković i predsednik opštine Šaip Kamberi su garanti ovog sporazuma. Za BSK Junior-Elita ove godine prvi put zajedno nastupaju košarkaši Albanci, Srbi i Romi.

27. Maj 2010.

27.5.2010.godine

Predstavnici Srpske banke uručili su štedne uloge stipendistima Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, u vrednosti od preko 800.000 dinara.

27. Maj 2010.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE, 27.05.2010.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković u Bujanovcu Ministar Milan Marković provešće petak 28. maj u opštini Bujanovac. Kao predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije posetiće najpre selo Levosoje. Razgovaraće sa zadrugarima zemljoradničke zadruge „Jug Levosoje“ čiju prolećnu setvu finansira Koordinaciono telo. Nakon toga ministar će u Levosoju posetiti osnovnu školu „Vuk Karadžić“ kojoj Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pomaže u izradi projekta izgradnje fiskulturne sale.

24. Maj 2010.

„TI I JA SMO MI“ USPEŠNI I U TRŠIĆU

LOZNICA - Srednjoškolci iz Preševa i Bujanovca multietničku pozorišnu predstavu „Ti i ja smo mi“ odigrali su i na trideset devetom Đačkom Vukovom saboru. Njih četrnaestoro izvelo je „tinejdž pop šou na četiri jezika“ i pokazalo da mladi Srbi, Albanci i Romi mogu odlično da sarađuju. Reditelj predstave Aleksandar Lazić kaže da je napravljena dobra priča između Srba, Albanaca i Roma, koji su posle nekoliko proba postali prava ekipa.

21. Maj 2010.

PREDSEDNIKU KOORDINACIONOG TELA, MINISTRU MILANU MARKOVIĆU URUČENA ZLATNA PLAKETA OPŠTINE MEDVEĐA

Predsedniku Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću juče je uručena zlatna plaketa povodom Dana opštine Medveđa za zasluge u razvoju te opštine na jugu Srbije.

20. Maj 2010.

20.5.2010.godine

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je juče da je odobrila je355 projekata u okviru javnih radova za 2010. godinu, na kojima će posao dobiti 5.620 građana. U saopštenju se navodi da je iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u ovoj godini za te projekte izdvojeno 700 miliona dinara.

20. Maj 2010.

ZAHVALNICA KOORDINACIONOM TELU

Preševo - Povodom međunarodnog dana dece bez roditelja, organizacija civilnog društva „The International Human Center“ iz Preševa je održala sednicu u prostorijama doma kulture „Abdulah Krašnica“ u Preševu, i tom prilikom je ujedno proslavila petu godišnjicu svog postajanja i rada.

19. Maj 2010.

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 50-GODIŠNjICE PRAVNOG FAKULTETA U NIŠU

Povodom 50 godina postojanja i rada Pravnog fakulteta u Nišu 18.05.2010. je u amfiteatru održana svečana akademija. Akademiji su prisustvovali predstavnici mnogih fakulteta i univerziteta iz zemlje i inostranstva, pravosudnih institucija, lokalne samouprave i mnogobrojni prijatelji Pravnog fakulteta i poštovaoci pravne nauke.

18. Maj 2010.

18.5.2010. godine

LOZNICA - U organizaciji lozničkog centra za kulturu „Vuk Karadžić“ od 19. do 23. maja u Tršiću i Loznici biće održan 39. đački Vukov sabor. Na dan otvaranja manifestacije, u Vukovom domu kulture solistički koncert održaće Momir Novaković, omladinski svetski prvak u sviranju na harmonici.

14. Maj 2010.

14.5.2010. god.

ZAJEDNIČKI REŠAVATI PROBLEME U PROSVETI Bujanovac, Preševo - Nakon prve posete opštinama Bujanovac i Preševo, novi ambasador Republike Albanije u Srbiji Špatim Čauši izrazio je spremnost „da njegova država pomogne Vladi Srbije u rešavanju problema u prosveti“.

  Следећа страна»