Arhiva vesti
                   
27. April 2023.

POTPISANI UGOVORI O NAMENSKIM TRANSFERIMA U SOCIJALNOJ ZAŠTITI

Medveđa – Beograd  – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.

27. April 2023.

FESTIVAL ALBANSKE KULTURE PRVI PUT U BUJANOVCU

Bujanovac – Beograd  – Danas i sutra  će biti održan Nacionalni festival albanske pesme i igre na kojem će učestvovati kulturno-umetnička društva i ansambli iz Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Kosova.

 

25. April 2023.

BUJANOVAČKA BIBLIOTEKA BOGATIJA ZA 80 KNjIGA NA ALBANSKOM JEZIKU

Bujanovac – Beograd  – Biblioteka „14. novembar“ bogatija je za preko 80 naslova na albanskom jeziku, a ljubitelji pisane reči ovih dana imaju priliku da u samoj biblioteci pogledaju izložbu novih naslova.  

25. April 2023.

OSNOVCI IZ BUGARSKE I TURSKE GOSTI SVOJIH VRŠNjAKA U BUJANOVCU U OKVIRU PROGRAMA „ERASMUS PLUS“

Bujanovac – Beograd  – Učenici osnovnih škola iz Bugarske i Turske u naredna dva dana će sa svojim vršnjacima iz Osnovne škole „Branko Radičević“ realizovati više radionica iz oblasti prirodnih nauka i likovne umetnosti.

 

24. April 2023.

CRVENI KRST I POLICIJA ORGANIZUJU AKCIJU DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

Bujanovac – Beograd  – Crveni krst u saradnji sa policijskom upravom Vranje i Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama  Sportskog centra „Mladost“  26. aprila, u periodu od 9 do 15 časova.

 

24. April 2023.

POČELA IZGRADNjA PUTA BOROVAC – NOVO SELO

Bujanovac – Beograd  – Počela je  izgradnja puta Borovac – Novo Selo  i mašine su na terenu. Radi se o deonici dugoj 6 kilometara. Na izgradnji puta angažovano je državno preduzeće „Putevi Srbije“.

 

21. April 2023.

OPŠTINA IZABRALA FIRMU KOJA ĆE ASFALTIRATI PUTEVE U BUJANOVAČKIM SELIMA

Bujanovac – Beograd  – Posao asfaltiranja puteva u bujanovačkim selima Ljiljance, Lopardince, Karadnik i Žuželjica Opština je dodelila preševskoj firmi „Saba Belča“. Za 15 miliona dinara biće asfaltirano nešto manje od 2 kilometra puteva.

 

20. April 2023.

ČESTITKA SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA (20.04.2023.)

Beograd  – Danijela Nenadić, v.d. direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa čestita praznik svim građanima islamske veroispovesti.

19. April 2023.

ĐACI OD SLEDEĆE GODINE DOBIJAJU NACIONALNU ČITANKU

Bujanovac – Beograd  – Osnovci i srednjoškolci, koji nastavu slušaju na srpskom jeziku, dobiće nacionalnu čitanku koja obuhvata srpski jezik i književnost, svet oko nas, prirodu i društvo, istoriju i geografiju kao i likovnu i muzičku kulturu, predloženo je zakonom o izmenama i dopunama zakona o udžbenicima.

 

18. April 2023.

VEČERAS HUMANITARNI KONCERT ZA OSMOGODIŠNjU KRISTINU PREMOVIĆ

Medveđa – Beograd  – Kulturni centar opštine organizuje humanitarni koncert u sali  sa početkom od 19 časova i 30 minuta,  radi prikupljanja sredstava za osmogodišnju Kristinu Premović.

 

  Следећа страна»