Arhiva vesti
                   

BALKANSKA MREŽA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA RASPISALA POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA ZA AD-HOC GRANTOVE ZA PODRŠKU (Rok: 30. jun 2021)

28. Septembar 2020.

Balkanska mreža za razvoj civilnog društva je raspisala konkurs za dodelu ad-hoc podrške koja predstavlja instrument osnovan da obezbedi brzo finansiranje neposrednih potreba OCD-a ili inovacije za unapređenje prostora delovanja civilnog društva kada nema dovoljno vremena za rad kroz standardni postupak dodeljivanja grantova.

Sredstva se mogu koristiti za dve vrste aktivnosti:

• Da se organizuju misije eksperata radi pružanja podrške organizacijama iz regiona Zapadnog Balkana koja je zatražila stručne savete i razmenu iskustava o određenoj temi građanskog prostora;

• Da bi organizovali regionalna okupljanja OCD-a, akteri civilnog društva i dr. zainteresovane strane kako bi komunicirali i razmenjivali ideje, zajedno učili i uspostavljali konsenzus potrebama i prioritetima.

Maksimalni iznos granta za pojedinačne projekte iznosi 10.000 EUR.

Maksimalna sredstva na raspolaganju su 340.000 EUR.

Rok za prijavu na konkurs je 30. jun 2021. godine.

Više informacija o neophodnoj projektnoj dokumentaciji možete pronaći  na  http://www.balkancsd.net/bcsdn-announces-a-call-for-proposals-for-ad-hoc-support-grants/

Izvor: Balkanska mreža za razvoj civilnog društva i Koordinaciono telo