Arhiva vesti
                   
29. Septembar 2009.

DODELjENE STIPENDIJE SREDNjOŠKOLCIMA BEZ RODITELjA I SOCIJALNO UGROŽENIM UČENICIMA

U skladu sa jasno definisanim kriterijumima konkursa za učeničke stipendije i raspoloživim budžetom, Koordinaciono telo će dodeliti stipendije 151 učeniku – 57 iz Preševa, 55 iz Bujanovca i 39 iz Medveđe. Ukupna vrednost dodeljenih učeničkih stipendija za ovu godinu je tri miliona i dvadeset hiljada (3.020.000) dinara. Stipendije su dobili svi učenici bez oba ili jednog roditelja i učenici teškog materijalnog stanja, a svi uz odgovarajući postignut uspeh u prethodnom školovanju. Ukupno 819 učenika srednjih škola, od kojih 444 iz Preševa, 256 iz Bujanovca i 119 iz Medveđe, prijavilo se na konkurs koji je Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije raspisalo 25. juna 2009. godine. Eventualne dokumentovane primedbe kao i molbe u vezi sa rang listom kandidata dostavljaju se Službi Koordinacionog tela odmah nakon isticanja listi, a najkasnije za osam dana.

25. Septembar 2009.

ODRŽAN SASTANAK SA MINISTROM PROSVETE

U  konstruktivnoj i otvorenoj atmosferi održan je sastanak predsednika opština Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministra prosvete Žarka Obradovića. Sastanak je inicirao predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković u cilju razumevanja najvažnijih problema iz oblasti prosvete u pomenute tri opštine.

24. Septembar 2009.

KONKURSI KOORDINACIONOG TELA - 24. 10. 2009

Tekst konkursa za dodelu učeničkih stipendija

- Formular molbe za dodelu učeničkih stipendija

23. Septembar 2009.

23.9.2009.god.

Pomoćnik ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Aleksandar Vesić izjavio je juče da su u oblasti ekologije neophodne reforme ne samo na nacionalnom, već i na lokalnom nivou. „Lokalne samouprave treba da imaju službe koje će brinuti o životnoj sredini“, kazao je Vesić na završnoj konferenciji u okviru projekta „Lokalna ekološka bezbednost“. On je naveo da se 30 odsto zakona koje Srbija treba da uskladi sa Evropskom unijom odnosi na zaštitu životne sredine i podsetio da je najveći rizik za ekologiju industrijska zagađenost. Zamenik šefa misije OEBS u Srbiji Tomas Mur, koji je pomogao realizaciju ovog projekta, kazao je da su reke u Srbiji veoma zagađene, naročito na jugu zemlje i da služe za odlaganje otpada.

22. Septembar 2009.

22.9.2009.god.

Nevladina organizacija Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je počela primenu projekta za smanjenje siromaštva u Srbiji, koji se finansira sredstvima Evropske unije (EU).

21. Septembar 2009.

U OKVIRU AKCIJE “HILjADU RAČUNARA ZA ŠKOLE U SRBIJI”

U  okviru akcije “Hiljadu računara za škole u Srbiji”, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković i generalni direktor JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goran Ćirić uručili su 18. septembra ove godine OŠ „Bora Stanković“ u selu Klenike, opština Bujanovac, sedam računara i dva štampača za informatički kabinet osnovne škole “Bora Stanković”.

18. Septembar 2009.

18.9.2009.god.

Kancelarije republičkog ombudsmana biće otvorene u Preševu, Bujanovcu i Medveđi pre kraja godine. Svaka od njih radiće određenim danima, a u međuvremenu će prostor biti korišćen za druge namene. Zaposleni u tim kancelarijama biće deo stručne službe ombudsmana zaduženi za kontakt sa građanima i prijem pritužbi, a na konkurs će biti posebno podstaknuti da se jave pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica.

17. Septembar 2009.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 17. septembar 2009.god.

Poštovani, U okviru akcije „Hiljadu računara za škole u Srbije“ Predsednik Koordinacionog tela i ministar za državnu upravu i lokalnu sampupravu Milan Marković, sa generalnim direktorom JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goranom Ćirićem, dodeliće OŠ „Bora Stanković“ u selu Klenike, u opštini Bujanovac, sedam računara i dva štampača za informatički kabinet te škole. Kompjutersku opremu ministar Marković i direktor Ćirić dodeliće učenicima sutra, 18. septembra 2009.godine, u 13 časova. Đacima OŠ „Bora Stanković“ preko interneta obezbđen je besplatan pristup sajtu Pošte.

15. Septembar 2009.

PROJEKTI ZA OČUVANjE MIRA NA JUGU

Na jugu Srbije počinje sprovođenje dva projekta čiji je zajednički cilj smanjenje napetosti i rizika od sukoba među nacionalnim zajednicama u ovom delu Srbije.  Ugovore o realizaciji projekata "Jačanje kapaciteta za inkluzivan lokalni razvoj i južnoj Srbiji" i "Promovisanje održanja mira u južnoj Srbiji" u Vladi Srbije su potpisali ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Milan Marković i stalni koordinator Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijam Infante.

10. Septembar 2009.

ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA KOORDINACIONOG TELA ZA OPŠTINE PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Beograd, 10.09.2009.  Trećoj sednici Predsedništva Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa od kako su se u rad ponovo uključili predstavnici albanske zajednice, prisustvovali su svi članovi Predsedništva, kao i predstavnici OEBS, Ministarstva pravde i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

  Следећа страна»