Arhiva vesti
                   

PUMPE KRIVE ZA POPLAVE U CENTRU BUJANOVCA

30. Septembar 2020.

Bujanovac – Neće više biti poplava i izlivanja kanalizacije u centru Bujanovca, obećao je građanima Ruždi Halili, direktor JP „Komunalac“, posle još jedne poplave u centru Bujanovca koju je pruzrokovala kiša.

Komunalno preduzeće, kako je rekao, intenzivno radi na zameni neispravnih pumpi za kanalizaciju, koje su uzrok problema.

Za jučerašnju poplavu kod Muzičke škole i uobičajene slike potopa posle svake jače kiše, Halili kaže da su radnici „Komunalca“ odmah reagovali.

„Sinoć je poplavu prouzrokovao slivnik zapušen usled radova na rekonstrukciji koji se tamo odvijaju. Slivnik je sada očišćen i poplava više neće biti“, kaže Halili.

Na pitanje da li je sada, kada je već skinut sloj asfalta na tom potezu, trenutak da se pitanje trajno reši, Halili kaže da nema potrebe za intervencijama na kanalizacionoj mreži.

„Atmosferske vode u centru grada se odlivaju u kanalizacionu mrežu i to je tako godinama, ali to nije problem, već neispravne pumpe zbog kojih dolazi do izlivanja. Počeli smo da postavljamo nove pumpe, međutim, zbog ogromne količine vode potrebno je više vremena“, kaže on.

Istakao je da je zatekao lošu situaciju u „Komunalcu“ i da je za ispravljanje svih grešaka prošlog rukovodstva potrebno vreme, ali da je kanalizacija na vrhu liste prioriteta.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo