Arhiva vesti
                   
31. Juli 2015.

IZAZOVI I USPESI PRIVATNIH KOMPANIJA U OPŠTININAMA BUJANOVAC I PREŠEVO

Bujanovac, Preševo - Ekonomski stručnjaci kažu da su mala i srednja preduzeća važna za ekonomski razvoj zemalja u tranziciji. Osim  toga što doprinose ekonomskom razvoju, mala i srednja preduzeća u opštinama Bujanovac i Preševo važna su i zbog toga što zapošljavaju ljude.

31. Juli 2015.

ZAPOŠLjAVNjE MLADIH ŽENA U IT SEKTORU

Predrasuda da mlade žene ne mogu da se zapošljavaju u svetu informacionih  tehnologije je bila usađena u naš mentalitet, ali se se ona sada gubi zahvaljujući novom programu YouthBuild-a „Zapošljavnje mladih žena u IT sektoru“.

30. Juli 2015.

ZA GODINU DANA PORŠKA RAZVOJU OPŠTINA KROZ VIŠE OD 80 PROJEKATA

Gadžin Han - Upravni odbor Evropskog PROGRES-a je na prvom godišnjem sastanku odobrio plan za realizaciju završnih radova na novom bloku bolnice u Vranju i izgradnju i opremanje zgrade za Urgentni centar u Novom Pazaru. Ova dva projekta doprineće poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga za pola miliona stanovnika Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga.

30. Juli 2015.

RASPISANI IZBORI U MEDVEĐI

Beograd – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike Skupštine opštine Medveđa za 13. septembar 2015. godine. Odluka o raspisivanju izbora u Medveđi stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u „Službenom glasniku", kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji.

30. Juli 2015.

INSPREKCIJE OD DANAS IMAJU NOVA OVLAŠĆENjA

Beograd - Inspekcije od danas imaju nova, veća ovlašćenja. Oni koji imaju nelegalni biznis rizikuju da već danas zbog toga plate kaznu od čak dva miliona dinara. Nova ovlašćenja inspektori su dobili Zakonom o inspekcijskom nadzoru, koji je usvojen krajem aprila, a koji će se u potpunosti primenjivati od naredne godine.

28. Juli 2015.

MINISTAR ODBRANE, BRATISLAV GAŠIĆ, UVODI SREDNjOŠKOLSKO STRUČNO OBRAZOVANjE PODOFICIRA

Beograd - Odlukom ministra odbrane Bratislava Gašića, u predstojećoj školskoj 2015/2016. godini ponovo se uvodi srednjoškolsko stručno obrazovanje podoficira Vojske Srbije, posle 20 godina od kako je prestala sa radom Srednja stručna vojna škola, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

28. Juli 2015.

„DANI VRANjA“ OD 24. DO 30. AVGUSTA

Vranje - Najposećenija i najmasovnija kulturno-turistička manifestacija u Pčinjskom okrugu „Dani Vranja“ će ove godine  biti održana od 24. do 30. avgusta. Organizatori trenutno pregovaraju sa nekoliko zvučnih imena estrade.

28. Juli 2015.

ROĐENA PRVA BEBA U VANBOLNIČKOM PORODILIŠTU U PREŠEVU

Preševo - U ponedeljak je u vanbolničkom porodilištu u Preševu rođena prva beba. A.B. iz Preševa rodila je dečaka teškog 4 kilograma ,a prema rečima doktorke Džejljane Ferati porođaj je protekao normalno.

27. Juli 2015.

TRIBINA O RIZICIMA MIGRANATA OD TRGOVINE LjUDIMA

Vranje, Preševo, Bujanovac – Odbor za ljudska pra iz Vranja održao je u Preševu tribinu „Rizici  migranata  od  trgovine  ljudima  na putu u Evropsku uniju, sa osvrtom na situacija na jugu Srbije”.

27. Juli 2015.

TREBA NAM POMOĆ OKO MIGRANATA

Preševo – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je juče u Preševu da država dnevno izdvaja oko 15.000 evra za prihvat migranata i da će ta cifra samo rast,i tako da je Srbiji potrebna pomoć medđunarodne zajednice.

  Следећа страна»