Arhiva vesti
                   
27. Februar 2013.

PROMOCIJA STIPENDIJA U PREŠEVU I BUJANOVCU (VIDEO)

Pozivamo vas da u četvrtak 28. februara u Preševu i Bujanovcu  prisutvujete promociji programa stipendiranja mladih iz opština Preševo i Bujanovac na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Početak događaja je u 12 časova u srednjoj tehničkoj školi Preševo, prikazivanjem filma o stipendistima.

27. Februar 2013.

CRVENI KRST SRBIJE UPUTIO POMOĆ UGROŽENOM STANOVNIŠTU U OPŠTINAMA BUJANOVAC I PREŠEVO

Beograd - Crveni krst Srbije uputio je danas pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Bujanovcu i Preševu. Kako je navedeno u saopštenju Crvenog krsta Srbije, pomoć se sastoji od 170 higijenskih porodičnih paketa, 170 litara koncentrovanog dezinfekcionog sredstva, 130 pari gumenih čizama i šest setova za održavanje kolektivne higijene.

27. Februar 2013.

VODA SE POVLAČI IZ PČINjSKOG OKRUGA

Bujanovac i Preševo - Situacija u Pčinjskom okrugu, koji je najugroženiji poplavama, normalizuje se, izjavio je načelnik tog okruga na jugu Srbije Budimir Mihajlović, ali je dodao da postoji strah od novih poplava ako ponovo padne kiša.

26. Februar 2013.

INTERVENTNA POMOĆ KOORDINACIONOG TELA

Delegacija Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu obišla je poplavljena sela Levosoje i Oslare kod Bujanovca i tom prilikom ugroženima uručila interventnu pomoć u najosnovnijim životnim namirnicama i plinskim bocama.

26. Februar 2013.

IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „SPORT U ŠKOLE“

Delegacija ministarstva omladine i sporta na čelu sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem posetila je opštinu Preševo i Bujanovac, koje će biti uključene u projekat „Sport u škole", čiji je cilj povratak dece u školske sale.

25. Februar 2013.

KALANOVIĆ: PODRŠKA IZGRADNjI PORODILIŠTA U PREŠEVU

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je u petak da će Ministarstvo na čijem je čelu finansijski pomoći izgradnju porodilišta u Preševu, kao i da će intezivirati saradnju na planiranju industrijske zone.

25. Februar 2013.

POZIV ZA MEDIJE - 25.02.2013.

Pozivamo vas da ispratite posetu Preševu, Bujanovcu i Medveđi 26. i 27. februara delegacije Ministarstva omladine i sporta a povodom  uvođenja programa „Sport u škole“ koji obuhvata osnovce od prvog do četvrtog razreda.

U prilogu vam dostavljam agendu događaja

22. Februar 2013.

KALANOVIĆ U PREŠEVU O EKONOMSKOM I REGIONALNOM RAZVOJU

Beograd - Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović boraviće danas u Preševu, gde će učestvovati na tribini posvećenoj ekonomskom i regionalnom razvoju Preševa, Bujanovca i Medveđe.

21. Februar 2013.

Konkurs za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu 2013

Služba Koordinacionog tela, u skladu sa definisanim prioritetima, a posebno zalažući se za poboljšanje kvaliteta obrazovanja na teritoriji opština Preševo i Bujanovac, raspisuje konkurs za dodelu  studentskih stipendija za mlade sa prebivalištem na području opština Preševo i Bujanovac.

21. Februar 2013.

„FOTOGRAFIJA, NAJBOLjI DOKAZ MULTIETNIČKOG ŽIVOTA“

U Domu kulture u Bujanovcu, organizacija  „Horizonti" je u subotu  predstavila izložbu fotografija mladih iz Bujanovca. Izložba je deo projekta „Fotografija, najbolji dokaz za multietnički život" koji finansira Služba Koordinacionog  tela Vlade Republike Srbije  za opštine Preševo Bujanovac i Medveđa.

  Следећа страна»