Arhiva vesti
                   
31. Oktobar 2012.

Konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa i projekata koje realizuju udruženja radi pružanja pomoći stanovništvu na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u 2012. godini.

Na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije o prihvatanju Programa o sredstvima za podsticanje programa i projekata koje realizuju udruženja radi pružanja pomoći stanovništvu na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u 2012. godini 05 broj 401-1173/2012-01 od 23. februara 2012. godine, direktorka Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, iz Beograda, ul. Bulevar Mihajla Pupina 2, (u daljem tekstu: Služba Koordinacionog tela), dana 31. oktobra 2012. godine.

Preuzmi dokumenta: • Tekst konkursa • Smernice • Obrazac za pisanje predloga projekta • Obrazac budžeta

30. Oktobar 2012.

MANjINE STALE U STROJ POLICIJE

Izvor:  Večernje Novosti / Generaciju koja je upravo završila obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici čine pripravnici policijskih uprava Vranje, Leskovac i Beograd, što znači da dolaze iz različitih sredina, ali  su tokom obuke i na završnom ispitu pokazali da to nije prepreka da zajedničkim radom i voljom, usvajaju nova znanja i veštine. Ova klasa je važna, jer je među 109 polaznika, posle dugog niza godina, odškolovano i 12 pripadnika albanske manjine, koji će raditi na jugu Srbije.

29. Oktobar 2012.

BUJANOVAC, JEDNA OD RETKIH OPŠTINA SA SKLONIŠTEM ZA ŽIVOTINjE, ALI ZATVORENIM

Izvor : Večernje Novosti – Srbija / Bujanovac - Opština Bujanovac jedna je od retkih na jugu Srbije koja ima izgrađen azil za pse, koji je podignut još 2009. godine. Iako se činilo da će time biti rešen problem pasa lutalica, to se nije dogodilo. Zbog nerešenog problema oko finansiranja azila, opština plaća astronomske sume u sudskim procesima koji su pokrenuli građani zbog ujeda pasa lutalica, a na azil je stavljen - katanac.

29. Oktobar 2012.

OTKRIVENA 22 ILEGALNA IMIGRANTA U VOZU

Izvor : Politika / Na graničnom prelazu Preševo, zajedničkom akcijom carinika i pripadnika  granične policije, pre nekoliko dana je sprečeno da 22 ilegalna imigranata vozom, koji iz Grčke saobraća širom zapadne Evrope, pređu granicu Srbije.

29. Oktobar 2012.

PREVOZ ZA ĐAKE PEŠAKE

Izvor: Narodne novine - Niš / Preševo – Iako se opština Preševo ubraja među najnerazvijenije opštine u Srbiji, ona je jedna je od retkih koja ima organizovan prevoz za đake pešake koji žive i do deset kilometara od škole koju pohađaju.

26. Oktobar 2012.

STUDIJSKA POSETA CENTRU ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zaduženo za objavljivanje konkursa za prijem novih kandidata i kandidatkinja u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Prijavni formular za kandidate i kandidatkinje za studijsku posetu COPO Formulari për pjesëmarrje në vizitën studimore në Qendrën për Trajnime Bazë të Policisë Application form for male and female candidates for a study visit to the BPTC  

25. Oktobar 2012.

DEŽER U BUJANOVCU

Izvor: Jugpress / Bujanovac - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Vensan Dežer, rekao je juče u Bujanovcu da je budućnost Srbije u EU, zajedno sa svim njenim gradovima i opštinama.

25. Oktobar 2012.

DEŽER U PREŠEVU

Izvor: Jugpress / Preševo - Ambasador Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer je prilikom jučerašnjeg otvaranja Savetodavne službe za građane opštine Preševo izjavio da je ta služba simbol odgovorne opštinske uprave koja se trudi da bude svojim građanima od pomoći.

24. Oktobar 2012.

Dežer u poseti opštinama na jugu Srbije

Izvor: Tanjug / Beograd - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer će danas i sutra  posetiti  Preševo, Bujanovac i Vranje. Dežer će danas u Preševu otvoriti Savetodavnu službu za građane. Tom prilikom  razgovaraće sa predsednikom opštine Ragmi Mustafom, a posetiće i osnovnu školu "Ibrahim Keljmendi", u kojoj je zamenjena stolarija.

23. Oktobar 2012.

PBILD OBEZBEDIO LIČNA DOKUMENTA ZA 700 ROMA

Izvor: Jugpress / Bujanovac - PBILD Program je do sada sproveo oko 100 projekata, među kojima je i obezbeđivanje ličnih dokumenata za oko700 Roma na jugu Srbije, izjavio je Rukovodilac ovog programa Nikolas Herkules. PBILD podržava niz projekata, od ekonomskih do programa stvaranja novih radnih mesta, od klubova osobama sa invaliditetom do razvoja međuetničkih odnosa i klubova za mlade, dodao je on.

  Следећа страна»