Arhiva vesti
                   
26. Novembar 2010.

POZORIŠNA PREDSTAVA „TI I JA SMO MI“ NA GOSTOVANjU U SLOVENIJI

Tinejdžeri iz Preševa i Bujanovca, glavni akteri multietničke pozorišne predstave „Ti i Ja smo Mi“, koju finansira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, gosti su Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane Republike Slovenije.

25. Novembar 2010.

POSEBNA RADNA GRUPA ZA OBRAZOVANjE NA JUGU SRBIJE U POSETI VOJVODINI

Članovi Posebne radne grupe za obrazovanje na jugu Srbije, koju čine predstavnici Ministarstva prosvete, Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Nacionalnog saveta Albanaca, domaći i strani ekspert, bili su u trodnevnoj poseti Vojvodini.

19. Novembar 2010.

POZORIŠNA PREDSTAVA „TI I JA SMO MI“ OSVAJA SLOVENIJU

Pozorišna predstava  „Ti i Ja smo Mi“ koja je prošle godine šarmirala prestonicu i osvojila srca publike sa juga, severa ali i ostalih krajeva naše zemlje, krajem novembra gostovaće u Sloveniji. Predstava je  proizvod uzajamnog rada, razumevanja i prijateljstva između mladih, iz svih etničkih zajednica, iz Bujanovca i Preševa.

19. Novembar 2010.

STIPENDISTI KOORDINACIONOG TELA U POSETI BEOGRADU

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa organizovalo je posetu Beogradu za 206 srednjoškolca, stipendista Koordinacionog tela, iz ove tri opštine. Ovo je drugi put da Koordinaciono telo dodeljuje stipendije srednjoškolcima iz Preševa, Bujanovca i Medeveđe.

16. Novembar 2010.

Poziv za medije: STIPENDIJE ZA 206 SREDNjOŠKOLACA IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković i ministar prosvete Žarko Obradović primiće 206 srednjoškolaca iz ove tri opštine i uručiti im stipendije Koordinacionog tela, u četvrtak, 18. novembra u 17 časova u Palati „Srbija“- istočni ulaz (Bulevar Mihajla Pupina 2).

8. Novembar 2010.

OD JUGA KA SEVERU

Omladinski centar „Ti i Ja smo Mi“ iz Bujanovca je u sredu 27. oktobra 2010. godine premijerno je izveo pozorišnu predstavu „Mi smo ceo svet“ u Narodnom pozorištu u Kikindi. Predstavu je podržao Pokrajisnki sekretarijat za kulturu Autonomne Pokrajine Vojvodina u saradnji sa Koordinacionim telom Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

1. Novembar 2010.

1.11.2010. god.

Obrazovanje Albanaca na jugu Srbije Galip Bećiri, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, kaže da u južnoj Srbiji postoji gorući problem udžbenika na albanskom jeziku, uključujući i bukvar za prvake.

1. Novembar 2010.

1.11.2010. godine

Sporazum o formiranju multietničke vlasti u Bujanovcu biće realizovan na prvoj sednici Skupštine opštine, pa će Albanci i Srbi zajedno biti na vlasti, izjavio je predsednik  Koordinacionog tela za Vlade Republike Srbije za opštine Preševp, Bujanovac i Medveđa Milan Marković.