Arhiva vesti
                   
29. Novembar 2013.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 29.11.2013.

Vlada Republike Srbije primila je pismo sa zahtevima Albanskih političkih lidera i na njega će u predviđenom roku biti odgovoreno. U pismu nisu izneti nikakvi novi detalji pa zato ne možemo da komentarišemo način na koji politički lideri Albanaca komuniciraju sa državnim organima i najvišim državnim zvaničnicima.

28. Novembar 2013.

MEDVEĐA: NEMAČKA SAGRADILA STANOVE ZA IZBEGLICE

Medveđa – Predsednik opštine Medveđa, Slobodan Drašković, zahvalio se ambasadoru Savezne Republike Nemačke, Hajncu Vilhemu, za investiciju iz 2002. godine, koja je iskorišćena za izgradnju  četiri stambene zgrade sa po četiri stambene jedinice.

28. Novembar 2013.

KONKURS MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE REPUBLIKE SRBIJE

Ovim Konkursom uređuju se uslovi i način korišćenja strukturnih podsticaja kroz investicije u primarnoj proizvodnji za nabavku reprodukcionog materijala i proizvodnju sadnog materijala, odnosno za podizanje matičnih zasada višnje, šljive, trešnje, jagode, maline...

27. Novembar 2013.

PROJEKAT PODRŠKE RAZVOJU PRIVATNOG SEKTORA U JUŽNOJ I JUGOZAPADNOJ SRBIJI

Sjedinjene Američke Države, preko Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, i Vlada Republike Srbije, preko Nacionalne agencije za regionalni razvoj i akreditovanih Regionalnih agencija za razvoj (Zlatibor, Kraljevo, Novi Pazar i Leskovac)...

26. Novembar 2013.

ORGANIZACIJA „POMOĆ DECI“ STIPENDIRA UČENIKE NA JUGU SRBIJE

Vranje/Bujanovac/Surdulica/Vladičin Han – U okviru projekta „Znanjem i veštinama protiv siromaštva“, organizacija „Pomoć deci“iz Beograda raspisala je konkurs za stipendiranje učenika, koji ističe 30.novembra.

26. Novembar 2013.

OSNOVANO PREDUZEĆE „JABLANICA EKO“

Medveđa – U opštini Medveđa osnovano je  preduzeće „Jablanica eko“  koje će se baviti proizvodnjom peleta. Planirano je da početkom godine 40 radnika dobije posao u ovoj fabrici. U halu propalog preduzeća „Termovent“...

25. Novembar 2013.

STANKOVIĆ: UCENE NIKOM NE DONOSE DOBRO

Predstavnicima Albanaca sa juga Srbije koji su odlučili da prekinu razgovore sa Vladom Srbije pošto im je odbijen predlog da u Preševu i Bujanovcu budu vraćeni sudovi i tužilaštva, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije...

22. Novembar 2013.

NEVENA PETRUŠIĆ NA JUGU SRBIJE

Vranje/Bujanovac – Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, je bila u dvodnevnoj poseti jugu Srbije. U velikoj sali Skupštine  grada  Vranja je održan okrugli sto pod nazivom „Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i diskriminacija žena“.

21. Novembar 2013.

TIDE: PROBLEME REŠAVATI RAZGOVORIMA

Bujanovac - Zamenica šefa misije OEBS u Srbiji, Pola Tide, izjavila je  da je vidljiv konstruktivan pristup  u razgovorima između predstavnika Albanaca sa juga Srbije i Vlade Srbije.

20. Novembar 2013.

OBUKA ZA RAD SA MLADIMA

Bujanovac - Dvadesetak trenera iz južne Srbije i Sandžaka učestvovalo je  u drugom delu obuka za rad sa mladima u multietničkim zajednicama.

  Следећа страна»