Arhiva vesti
                   
20. Decembar 2010.

POZORIŠNA PREDSTAVA KOJA RUŠI ETNIČKE BARIJERE

Pozorišni komad „Mi smo ceo svet“, omladinskog centra „Ti i ja smo mi“ iz Bujanovca,  izveden je u petak 17. decembra 2010. godine u prepunoj sali Narodnog pozorišta na sceni „Raša Plaović“. Pred predstavu, publici su se obratili upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović, pokrajinski sekretar za kulturu Miodrag Đurić, ministar kulture Nebojša Bradić i predsednik Koordinacionog tela ministar Milan Marković.

9. Decembar 2010.

„MI SMO CEO SVET“ U BUJANOVCU

Četrnaestoro srednjoškolaca, Srba, Albanaca i Roma iz Bujanovca i Preševa su u sredu 8. decembra u prepunoj sali Doma kulture u Bujanovcu pokazali da je drugačiji svet moguć. Tokom 90 minuta predstave ovi mladi ljudi pokazali su da ih drugarstvo, ljubav, tolerancija spajaju i čine srećnim. Poslali su poruku da je prijateljstvco među osobama različitog etničkog, religijskog, jezičkog, kulturološkog porekla moguće i da su takve spone ključne u međuljudskim odnosima.

9. Decembar 2010.

PREMIJERA FILMA „UHVATI ME AKO MOŽEŠ“ / “CATCH ME IF YOU CAN”

Multietnička organizacija “The Future” iz Velikog Trnovca je u utorak 30. Novembra 2010. Godine građanima Bujanovca premijerno pokazala dugometražni film  „Uhvati me ako možeš“/“Catch me if you can”. Film je deo projekta „Zajedno za osmeh“ koji je podržalo Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.