Arhiva vesti
                   
30. Jun 2014.

MEDVEĐA I CRNI VRH, ĆUPOVI PUNI ZLATA

Poslednjih decenija, sve više i domaćih i stranih investitora traga za zlatom u Srbiji. Istraživanja dve kanadske kompanije pokazuju da postoje veoma isplativa nalazišta. "Dunav minerali" saopštavaju da na području Medveđe ima 547 miliona tona rude zlata i bakra, a rezultati firme "Avala risorsiz" pokazuju da na Crnom vrhu ima 72 tone zlata.

26. Jun 2014.

DODELjENE DIPLOME POLAZNICIMA ŠKOLE SRPSKOG JEZIKA

Polaznicima Škole srpskog jezika za mlade iz albanske zajednice iz opština Bujanovac i Preševo uručene su diplome u prostorijama doma kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu. Polaznicima iz dve opštine diplome su uručili predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa profesor Zoran Stanković, načelnik za društvene delatnosti opštine Bujanovac Bajram Fejzulahu, član Nacionalnog saveta Albanaca Kujtim Ismaili, profesorka srpskog jezika  Milica Đorđević i asistentkinja profesorke srpskog jezika Nermine Aliu-Ademi.

24. Jun 2014.

U BUJANOVCU 20 NOVIH STANOVA ZA RASELjENE I SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

U Bujanovcu je povodom obeležavanja Dana izbeglica, 15 porodica interno raseljenih lica iz kolektivnih centara na teritoriji te opštine i pet domicilnih, socijalno ugroženih porodica, dobilo ključeve novih stanova.

24. Jun 2014.

POZIV ZA MEDIJE – 24.06.2014

Pozivamo vas da u sredu 25. juna u 11 časova u Domu kulture u Bujanovcu, u maloj sali, medijski ispratite dodelu diploma drugoj generaciji polaznika „Škole srpskog jezika“. Prisutnima će se obratiti Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, Galip Bećiri, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, predstavnici opština Bujanovac i Preševo, Milica Đorđević profesorka srpskog jezika,Nermine Aljiu Ademi, asistent i Emine Iseni, učesnica „Škole srpskog jezika“. 

Agenda

24. Jun 2014.

KONAČNA RANG LISTA NA KONKURSU ZA DODELU STIPENDIJA ZA UPIS NA STUDIJE NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU - 2014

Konačna rang lista kandidata koji su izabrani da polažu prijemne ispite na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu na konkursu za dodelu studentskih stipendija Službe Koordinacionog tela 2014/2015

Preuzmi dokument: Rang lista (pdf)

Izvor: Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije

23. Jun 2014.

MOST KOD BUJANOVCA ZATVOREN ZA SAOBRAĆAJ

Zbog oštećenja, krajem maja, most na reci Južna Morava kod Bujanovca zatvoren je za saobraćaj. Zbog toga meštani desetak sela koriste alternativne, duže puteve. Lokalna samouprava kaže da će se most rušiti, jer je na trasi Koridora 10.

Most koji povezuje Bujanovac sa pojedinim selima, zbog oštećenja i dalje zabranjen za saobraćaj.

19. Jun 2014.

STANKOVIĆ POZVAO ALBANCE NA NASTAVAK DIJALOGA

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i  Medveđu pozvao je političke lidere Albanaca iz ovih opština da se vrate dijalogu sa Vladom Srbije i na taj način reševaju aktuelna pitanja.

Stanković je na tribini OK radija iz Vranja „Vladavina prava i etnički odnosi na jugu Srbije“ rekao da bez dijaloga koji je pokrenut prošle godine nema ni napretka u međunacionalnim odnosima na ovom prostoru.

17. Jun 2014.

POČELO POLAGANjE MALE MATURE

Izlaskom na test iz srpskog (maternjeg) jezika, za osmake u Srbiji juče je počeo završni ispit, koji traje tri dana. Prema podacima odeljenja Ministarstva prosvete, u Pčinjskom okrugu završni ispit polaže 2.385 učenika. Pripadnici nacionalnih manjina, umesto srpskog, polažu test iz albanskog, rumunskog, rusinskog, slovačkog, mađarskog, hrvatskog ili bugarskog jezika.

17. Jun 2014.

MOBILNI MAMOGRAF U JUŽNOJ SRBIJI

U okviru projekta „Srbija protiv raka”, juče je u Pčinjski okrug stigao mobilni mamograf, koji bi trebalo da pomogne oko ranog otkrivanja raka dojke kod žena u južnoj Srbiji. 

U sprovođenju skrininga biće uključeni domovi zdravlja u opštinama Trgovište, Vladičin Han i Bosilegrad.

13. Jun 2014.

JAČANjE REGIONALNOG KOMORSKOG SISTEMA

Bujanovac – Regionalna privredna komora Leskovac je nedavno otvorila svoju kancelariju u Bujanovcu, čiji je cilj da omogući bolje kontakte privrednika iz ovog kraja sa privrednicima u regionu, kao i da im pomogne u rešavanju problema razvoja njihovih firmi.

  Следећа страна»